Több szempontból is jól alakult a kaposváriak első hazai felkészülési mérkőzése. Az időjárásnak köszönhetően szinte kiváló talajon tudtak játszani, a Kaposvári Egyetem pályájának remek állapota miatt nem kellett a műfüvet igénybe venni. Másrészt napsütéses, igaz, hideg idő várta a csapatokat, így népes nézősereg gyűlt össze a korlátokon kívül. Ők láthatták a próbajátékosok mellett a csapat gerincét is, ami a sérültekkel lesz majd teljes. A lényeg ezúttal a gyakorlás volt.

- Igazából számomra az első edzőmérkőzés azért fontos, mert előtte mindig komoly terhelést kapnak a játékosok, és itt lehet először megmutatni, mit ért a munka, ilyenkor nem szerencsés mindjárt egy erősebb ellenfelet választani, mert fáradtabbak az izmok, én úgy gondolom, a Nagyatád kiváló ellenfél volt, jól hajtottak, sok támadásunkat meg tudták akadályozni - mondta a vezetőedző Sisa Tibor.

Valóban, a mérkőzés végéig 2-0 volt csupán az eredmény, aztán az utolsó percekben még hármat berámoltak a zöld-fehérek, Perics négyszer villant, és betalált a hajrában Pavlovics is, ezzel a lövéssel.  
- Nagyon örülök neki, hogy füves pályán tudtunk dolgozni, most a támadásokon volt a hangsúly, úgy érzem, ezt jól meg is oldottuk, legközelebb Horvátországban már sokkal nehezebb meccsre számítok, ott már a védekezésre is hangsúlyt tudunk fektetni - mondta Kovács Zoltán.

A nagyatádiak csupán egy hete kezdték a munkát, így a mérkőzés összképe alapján az eredményt nem tartották túlzásnak, ráadásul két osztály van a csapatok között.

- Igazából most kezdtük a felkészülést, a csapat csak ötöt edzett idén, ebből kettőt teremben, kint csak hármat, mi még az elején járunk, ennek ellenére 75 percig jól tartottuk magunkat, utána bedaráltak minket, én úgy gondolom, hogy reális ez az eredmény - mondta a nagyatádi Tamás Gábor.

A kaposváriak kezdőcsapata nyilván sok helyen változhat a most látottakhoz képest, több csere is mutatta, hogy felkészülési időszakról van szó, a sérültek felépülése mellett azonban ha hatot nem is, de két-három játékost biztosan igazol a klub. Legutóbb a debreceni Kardos, a szekszárdi Kohány, a Rákóczi-nevelésű Kollega és a légiós Portulez mutatta meg magát a közönségnek. Kedden Horvátországban bizonyíthat a csapat, az Inter Zapresic ellen lépnek pályára Zágrábban a fiúk.

Címkék: Tamás Gábor, Kovács Zoltán, Sisa Tibor, Nagyatád, Rákóczi, Kaposvár, sport