A középszakasz negyedik fordulójának rangadója előtt a korábbi várakozásokkal ellentétben már csak a kaposváriak izgulhattak, a Miskolc ugyanis - éppen a BITT elleni pénteki 3-1-es diadal és a Szolnok Újbuda elleni sikere nyomán - már feljutott az Extraligába. A somogyiak az osztályozót jelentő második helyért küzdenek a folytatásban, és három veerség után mindenképpen győzni szerettek volna a borsodiak ellen.
Színvonalas, izgalmas csatát hozott az első szett. A kaposváriak kezdtek frissebben, de hiába vezettek az első technikai szünetben három ponttal, náéhány perc múlva már néggyel vezetett az MVSC (12:16). Az újabb fordulatot Szombathelyi Szandra nyitásai és a társak javuló összpontosítása hozta meg. A BITT pontról pontra dolgozta le hátrányát, Rák Rebeka ütésével egyenlített, Balajcza Barbara pontja után pedig már itthon volt az előny. A végjátékban felváltva estek a pontok, és 23:23 után a két center, előbb Harmath Zsófia, majd Balajcza mattolta a vendégeket, így a házigazda megnyerte a nyitó felvonást (25:23).
A térfélcsere után a vendégek vezetőedzője, Toma Sándor Sitkeyt és Mosonyit is pályára küldte, előbbi a szett elején két gyors ponttal hálálta meg a bizalmat. A Miskolc pontos sáncmunkájának köszönhetően már 7:3-ra vezetett a játékrész elején, és a folytatásban sem engedte kibontakozni riválisát. A második technikai szünetben, a jól játszó Kovács Edina ász-nyitása után már 10:16 állt a táblán. A kaposvári nyitásfogadók nem voltak a helyzet magaslatán, így a szett harmadik harmadában még tovább nőtt a két csapat közti különbség. A somogyiak lényegében csak akkor szereztek pontot, ha a Miskolc nyitást rontott... Toma Sándor mindegyik játékosának lehetőséget adott, a BITT pedig a végén Pintér Zsanett hatásos nyitásaival tudta szorossá tenni az eredményt. Az utolsó támadás végére Sitkey Mariann tett pontot (22:25).
A harmadik játékrészben ismét csak lankadt a somogyi lányok figyelme, a borsodiak pedig természetesen éltek a lehetőséggel. A kaposvári együttesben kritikán aluli volt a nyitásfogadás, így az első technikai szünetben teljesen megérdemelten vezetett már hat ponttal az MVSC.  A folytatásban sem változott sokat a helyzet: a hazaiak erejéből csak néhány villanásra futotta, egyébként az történt a pályán, amit a vendégek akartak (12:25).
A negyedik felvonás elején felváltva estek a pontok, aztán újra csak előnyt szerzett a jól blokkoló és mezőnyöző Miskolc. A kaposváriak még mindig csak keresték régi önmagukat és a siker receptjét a pályán. Ez arra volt elég, hogy hosszú idő után végre átvegyék a vezetést, majd végre fordult a kocka! A BITT visszajött a mérkőzésbe, és a lányok újra szép és nem utolsó sorban pontot érő támadásokat vezettek. Balajcza és Horváth Petra tartotta a lelket az együttesben, így 16:15-ről indult a szett utolsó harmada. Ezután valósággal megtáltosodott a hazai csapat: Kondor Gabriella és Rák Rebeka növelte az előnyt, Balajcza ász-szervája után pedig már 22:18 volt az állás. Innen pedig már nem volt megállás: a jól hajrázó BITT nem engedélyezett több pontot a kapkodó borsodiaknak (25:18).
Másfél órányi csata után tehát következett az ötödik, rövidített játékrész...
Ahogy jött fel a Kaposvár, úgy bizonytalanodott el a Miskolc. Rák Rebeka és Horváth Petra tűz alá vette a vendégek térfelét, és a BITT már 4:0-ra vezetett, amikor először pontot szerzett az MVSC. A küzdő felek 8:6-nál cseréltek térfelet, és továbbra is a  nyitások és a nyitásfogadások minősége határozta meg a játék menetét. Horváth Petra ász-nyitásával már három pont volt a somogyiak előnye, Kovács Edina azonban hamarosan egyenlített. 11:11 után Szajkó Tímea két blokkjával átvette a vezetést a Miskolc, Sitkey pedig pontot tett a gigászi küzdelem végére (12:15).
A kaposváriaknak negyedszerre sem tudták megverni a Miskolcot, és ezek után már az osztályozós hely elérése is veszélybe került...

Címkék: osztályozó, Miskolc, női röplabda, vereség, sport