A somogyi lányok 22 percig partiban voltak az ősszel a Bajnokok Ligájában is szereplő piros-fehérekkel, akik végül biztosan szerezték meg a két pontot.

A nyolcba vágyó siófokiak nehéz év eleji sorozatának első nagy feladata a DVSC-Korvex elleni találkozó volt, amely végül a papírformának megfelelően alakult. A somogyiak szakmai igazgatója, Imre Vilmos a harmadik brazil szerzeményt is pályára küldhette, a hajdúságiak pedig úgy kezdtek, ahogy azt elvárták tőlük. A vendégek a 14. percben már négy góllal vezettek, de ezután még még fel tudott zárkózni a Siófok.

A fekete mezes Balaton-partiak a 22. percig tartották a lépést ellenfelükkel, az ezt követő gólképtelenség viszont megpecsételte a csapat sorsát. A Siófok a 22. és a 32. perc között egyetlen alkalommal sem tudta bevenni ellenfele hálóját. A somogyiak a második játékrészben sem éltek a kínálkozó lehetőségekkel. A lányok nem tudták kihasználni az emberelőnyöket, és a rutinos vendégek a 48. percben már kilenc gólos előnybe kerültek. A végén a bajnoki döntő egyik várományosa elkönyvelhette 33-26-os sikerét.

- Nem a vereség fájt, hanem hogy a második félidőben hitehagyottá vált a csapatunk. Vannak olyan szakaszok, ahol elhúz az ellenfél, a támadójátékunk a vereség fő oka. Az első félidőben 12 gólt lehet kapni, de csak nyolcat dobtunk - mondta Imre Vilmos a Siófok szakmai igazgatója.

- Nem a játékvezetés milyenségét kifogásolom, hanam a szabálytalanságok számát. Nem volt egy durva, meccs, a Siógok megnehezítette a dolgunkat - mondta Köstner Vilmos a DVSC vezetőedzője.

A Balaton-partiak továbbra sem mondtak le arról, hogy a jelenlegi 10. helyről feljebb lépjenek a tabellán.

- Elmondtam, ha a csapot komolyan gondolja, hogy a nyolc közé akar jutni, oda két út vezet. Az egyik a középcsapatok legyőzése, a másik pedig az első négy együttes tagjai közül bravúrral pontot szerezni - tette hozzá Imre Vilmos.

A Siófok a hétvégén a Fradihoz látogat, majd a Vác elleni hazai találkozó következik a sorban.

Címkék: Köstner Vilmos, Imre Vilmos, DVSC, kézilabda, Siófok, sport