Nagy érdeklődés előzte meg a 12. forduló egyik rangadóját, a kezdésére zsúfolásig megteltek a lelátók. Minden egyes érdeklődő kíváncsian várta, hogy kedvencei milyen összetételben szerepelnek a derbin, ugyanis mindkét oldalon betegségek, illetve sérülések nehezítették a felkészülést. A somogyi együttesben két új brazil játékos mutatkozott be, nem is akárhogyan! Nagyszerű iramban kezdődött a mérkőzés, és a 7. percig fej-fej mellett haladtak a felek. Ezután a vendégek magasabb fokozatra kapcsoltak, és pillanatok alatt elléptek négy találattal. A hazaiak a brazil légiósok vezérletével a 21. percre ledolgozták hátrányukat, és a szünetben már 15-13-ra vezettek. A fordulást követően nem változott a játék képe: nagy küzdelmet láthatott a publikum. Egészen a 42. percig folyamatos, két-három gólos siófoki előnyt jelzett a tábla, majd egyenlített a Dunaújváros. A hajrában felváltva vezettek a csapatok, és végül 27-27-es döntetlennel zárult a rangadó.

- Én úgy érzetem 40-45 percig, hogy meglehet a két pont. egy lett belőle, de még nem tudom eldönteni, hogy örüljek vagy bosszankodjak, annak örülök, hogy ezt az eredményt két teljes közös edzéssel tudtuk elérni - mondta el Imre Vilmos a Siófok KC szakmai igazgatója.

Hozzátette: jó játékosok doppingolják az itt lévőket, de még mindig kell egy.két ember jó játéka, hogy a végjátékban a maguk javára tudják fordítani az eredményt.

A siófoki lányok örültek a pontszerzésnek. A két brazil kulcsszerepet vállalt a mérkőzésen, ketten együtt 14 gólt dobtak a 27-ből. A pályán is látszott: a magyar játékosok kezdenek összeszokni velük. A Siófok a 10. helyről várja a folytatást, és a remények szerint sikerül felzárkózni a középmezőnybe az alapszakasz második felében.

 

Címkék: döntetlen, sport, kézilabda, Siófok