Német győzelemmel ért véget a díjlovagló Világkupa-sorozat magyarországi fordulója. A kaposvári Pannon Lovas Akadémián 23. alkalommal megrendezett viadalon a kétszeres olimpiai bajnok Ulla Salzgeber szerezte meg az első helyet a kiválóan teljesítő magyar bajnok Ács Róbert előtt. A harmadik helyen a 2008-as pekingi játékok egyéni harmadik helyezettje és csapat-aranyérmese, Heike Kemmer zárt.  

Remekeltek a lábteniszezők az isztambuli női és junior világbajnokságon. A Kaposvári Lábtenisz SE sportolói három ezüstéremmel tértek haza a 2010-es év fő versenyéről. Körösi Evelin a párosok és a hármasok küzdelmeinek végén állhatott fel a dobogó második fokára. A junior fiúknál Harsányi Ádám nyert ezüstöt párosban.

Somogy megye első olimpikonja, a birkózó Szegfy László tiszteletére emléktáblát avattak születésének 105. évfordulóján. A kaposvári városi sportcsarnok falát 2010 novemberétől már Dr. Böszörményi- Nagy Géza, Dr. Bodosi Mihály és Szegfy László márványtáblája is ékesíti.

Sporttörténeti sikert ért el a Kaposvári Sportiskola a Százhalombattán megrendezett rövidpályás úszó országos bajnokságon. Pataki Fanni kétszer is a dobogóra állhatott, ő az első felnőtt somogyi női versenyző, aki ezt a bravúrt elérte. A korosztályos válogatott sportolónő az 50 méteres gyorsúszó és a 100 méteres vegyesúszó szám végén is az előkelő harmadik helynek örülhetett.

Kettős vereséggel búcsúzott a CEV-kupától a Fino Kaposvár férfi röplabdacsapata. A somogyiak hazai pályán 3-1-re kaptak ki a sztárokkal teletűzdelt lengyel Reszovia gárdájától.

A 11. Látványsport fesztivál is nagy sikert aratott: a kaposvári sportcsarnok teltházas közönsége 13 produkciónak tapsolhatott. Iskolai csapatok, sportegyesületek, művészeti iskolák is színpadra léptek. A Crystal SC az arany minősítés mellett jogot nyert a jövő nyári kaposvári látványtánc Európa-bajnokságon való indulásra.

Gyenesei Leila győzelmével ért véget a 2010-es öttusa országos bajnokság. Az Alba-Volán és az Építők AC Kaposvár sportolónője fölényesen nyert, Pataki Viktóriát és Cseh Krisztinát megelőzve. Az OB egyébként nyílt volt, így külföldiek is elindultak. A nemzetközi mezőnyben sem volt jobb Gyeneseinél, a második helyen a brit, Samantha Murray végzett. Az év végi országos értékelés során egyébként harmadszor is Gyenesei Leilát választották az év női öttusázójának.

Hét éremmel: három arannyal és négy ezüsttel tértek haza a tiszaújvárosi magyar bajnokságról a Somogyi Rendőr SE- Bakó-Sas Fitness egyesület versenyzői. A legkisebbek, a 6-7 évesek kimagaslóan jól teljesítettek. Vida Zóra, Ferenczi Kinga és Layton Viktória is első lett.

Aranyérmet nyert a magyar férfi lábtenisz válogatott az Isztambulban rendezett világbajnokságon. A Kaposvári Lábtenisz SE két sportolójával, Pál Tamással és Vincze Zoltánnal megerősített csapat a hármasok küzdelmeiben bizonyult a legjobbnak. A fináléban Románia legjobbjait győzték le. Kaposvári lábteniszezőnek utoljára 16 éve sikerült világbajnoki címet szereznie. Pál Tamás egyéniben is remekelt a török nagyvárosban: egészen az ezüstéremig menetelt.

Hét egyesület több mint 150 versenyzőjének részvételével rendezték meg a nagy múltú, 29. Adorján József úszó emlékversenyt, egyben 14. Középület-kivitelező Kupát. A népes mezőnyben jól szerepeltek a kaposváriak: a KASI 11, míg az Adorján 17 aranyérmet tartott itthon. A viadalon még az ifjúsági olimpiai bajnok, Biczó Bence is rajthoz állt.

Berobbant a hazai díjugrató élmezőnybe Szabó Anita 2010-ben. A Lovas Akadémia SC Kaposvár válogatott sportolónője a tavalyi 22. helyről a 10. helyre jött fel, ami a női versenyzők közt a legjobb helyezést jelenti. Anita lova, Very-N az elmúlt évi 13. helyről a 3. helyre ugrott a lovak országos ranglistáján. Szabó Anita idén először került fel a Rolex Világranglistájára, ahol a világ legjobb 2200 versenyzőjét jegyzik. A kaposvári reménység fél év alatt a négyszázasok klubjába jutott.

2008 után újra a Túrós Batyu nyerte a 18. alkalommal megrendezett Táncsics teremlabdarúgó kupát. A kaposvári nevelésű labdarúgókra épülő csapat a döntőben a többszörös győztes Villanegrát fektette két vállra 6-2 arányban. A bronzmeccsen az újonc Tesco Lottózó Dombóvár nyert a kétszeres győztes Café AS Roma ellen.

Címkék: visszatekintés, december, október, Somogy megye, sport