Nagy érdeklődés előzte meg a tizenkettedik kör egyik rangadóját, melynek kezdésére zsúfolásig megteltek a lelátók, s gyakorlatilag egy gombostűt sem lehetett volna leejteni. Minden egyes érdeklődő kíváncsian várta, hogy kedvencei milyen összetételben szerepelnek a szomszéd megyei derbin, hiszen mind siófoki oldalon, mind pedig dunaújvárosi részről betegségek, illetve sérülések nehezítették a felkészülést.

Az SKC oldalán Szalai Babett meggyógyult, így pályára is léphetett, Hosszu Boglárka gyógyulása folyamatában van, ám vállalta a játékot, Scholtz Andrea pedig egy speciális rögzítéssel az kezén pályára léphetett, ellenben Bognár Adriennel, illetve Valovics Nórával, előbbi műtét utáni könnyített munkával készül, míg utóbbi operáció előtt áll. Ami pedig az új igazolásokat illeti, Silvia Pinheiro és Jacqueline Anastácio egyaránt bemutatkozhatott, s nyugodtan kijelenthető, hogy éltek is lehetőséggel, azaz nem is akárhogy debütáltak a siófoki mezben!

Nagyszerű iramban kezdődött a mérkőzés, s 7. percig fej-fej mellett haladtak a felek, majd ettől a ponttól kezdődően a piros-fehérek magasabb fokozatra kapcsoltak, s pillanatok alatt elléptek négy találattal. Imre Vilmos az eseményekre azonnal időkéréssel reagált, s ezt követően brazil légiósaink vezérletével folyamatosan sikerült a hátrányt ledolgozni - majd a 21. percben - a mérkőzésen először (!) - megszerezte a vezetést az SKC (11 - 10). A játékrész hajrájában lényegében lányaink akarata érvényesült, s a szünetig Kovács Adriennék már nem is adták ki kezükből az irányítás pálcáját (15 - 13).

A fordulást követően nem változott a játék képe, igazi, komoly rangadót, nagy küzdelmet láthatott a publikum, amely egészen a 42. percig folyamatos, két-háromgólos siófoki előnyt könyvelhetett el, majd a piros-fehérek rövid időn belül egalizáltak, s egészen a lefújásig hihetetlen kiélezetté vált az összecsapás. A csapatok egymás kezébe adták, illetve egymás kezéből vették a vezetést, megtippelni sem lehetett a szomszéd megyei derbi végkimenetelét, ám végül 27-27-es döntetlennel zárult a találkozó.

NBI, Alapszakasz, 12. forduló
Siófok KC - Dunaújvárosi Regale Energy Klíma 27 - 27 ( 15 - 13 )

Forrás: siofokkc.hu

Címkék: Dunaújváros, kézilabda, Siófok, sport