A kaposvári együttes tagjai kipihenték magukat az év végén, így már az újesztendő feldataira összpontosítanak. A fiúk már másodikán munkába álltak, és komoly terhelést kaptak a hét elején.

- Januárban szerda-szombat ritmusban fogunk folyamatosan játszani sok utazással, nehéz küzdelmekkel, így ez az egy hét volt, amikor rendesen tudtunk edzeni. A feltöltődés remélem, sokat tud segíteni - mondta Fekete Ádám vezetőedző.

A csapat négy győzelemmel és kilenc vereséggel a 12. helyen áll, és az előttünk álló hónapokban szeretne feljebb lépni a tabellán.

- Csak az lehet a célunk, hogy a hazai mérkőzéseket megnyerjük, de nehéz ellenfeleink lesznek. A Paks például extrát teljesít, de ellenük is nyerni szeretnénk, aztán jönnek a közvetlen riválisaink, a Falco, a Pécs, és megyünk Szegedre is. Nem lesz könnyű, de szeretnénk nyerni minél több meccset - tette hozzá Fekete.

A fiúk még a Magyar Kupában is játszanak majd két meccset, és a Szeged ellen a továbbjutás a céljuk. Az újév első tétmérkőzését szombaton vívja a társaság a Szolnok otthonában. A bajnokesélyes Tisza-partiak 11 győzelemmel és 2 vereséggel vezetik a bajnokságot, és októberben Kaposváron is nyertek 73:58 arányban.

- Nem árulok el nagy titkot, hogy ők az esélyesebbek. Meg kell próbálni kontrolláltan, okosan játszani, akkor ők is szenvednek. Ez lehet a kulcs: okosan, visszafutva játszani, megakadályozni a gyors indításokat, mert rengeteg kosarat szereznek ebből - mondta Medve Máté.

A találkozó szombaton 18 órakor kezdődik Szolnokon, és a kapos.hu internetes portálon online közvetítésben számolunk be a fejleményekről.

Címkék: Fekete ádám, Medve Máté, KKK, kosárlabda, sport, Kaposvár