Oláh Lóránt visszatért Kaposvárra! A Debrecen és a Rákóczi NB I-es futballcsapatának vezetése februárban állapodott meg egymással, így az egykori közönség-kedvenc ismét zöld-fehér szerelést húzhatott. A gólerős csatár másfél évig játszott a hajdúságiaknál.

Gálavacsora keretén belül köszöntötték Somogy megye előző évi legjobb sportolóit. Hat kategóriában hirdettek győztest és helyezetteket, illetve új díjakat is átadtak. A felnőttek között Kovács Zsófia világbajnok uszonyosúszó, Sáfrán Mihály Európa-bajnok kenu-versenyző és a Csurgói KK élvonalbeli férfi kézilabdacsapata bizonyult a legjobbnak. Az év somogyi sportvezetőjének a megyei ökölvívó szövetség elnökét, ifjabb Süllős Gyulát, az év mecénásának pedig a Csurgói Kézilabda Klub elnökét, Varga Jánost választották meg. Az Életműdíjat Kökényesy Péter röplabdaedző vehette át.

Egymás után ötödször, összességében pedig már tizenharmadszor nyerte meg a Magyar Kupát Kaposvár férfi röplabdacsapata. Zarka Péter együttese a kecskeméti fináléban drámai csata végén győzte le a házigazdát 3:2 arányban. A fordulatos küzdelem végére a 20-18-as ötödik szett tett pontot…

Nem hibázott az 1. MCM-Diamant Kaposvár csapata a hazai rendezésű országos junior röplabda döntőben. Varga Péter tanítványai veretlenül lettek aranyérmesek a Táncsics gimnázium tornacsarnokában. Kaszapék a Csepel, majd a Kazincbarcika együttesét legyőzve jutottak a döntőbe, ahol a nagy rivális Dunaferrt is simán verték, 3:0 arányban.

Edzőt váltottak a csurgói kézilabdázók, miután a CSKK nem jutott a legjobb négy közé a Magyar Kupában. Az elnökség közös megegyezéssel bontott szerződést Buday Ferenccel.

Megvédte diákolimpiai bajnoki címét a kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium VI. korcsoportos fiú kosárlabdacsapata. Fekete Ádám tanítványai a tiszaújvárosi döntőben gond nélkül jutottak el az első helyig, a fináléban debreceni riválisukat győzték le 70:56 arányban.

Újabb sportlétesítményekkel gazdagodott Kaposvár: március végén átadták a Klebelsberg középiskolai Kollégium műfüves futball- és teniszpályáját. A beruházás 30 millió forintba került, az összeg több mint kétharmadát a kollégium gazdálkodta ki. A sport korábban is kiemelt szerepet játszott az intézmény életében.

Szuhai Gyula győzelmével ért véget a kaposvári Mesterek Tornája nemzetközi díjugrató viadal Nagydíj-döntője a Pannon Lovas Akadémián. A magyar lovas cseh és szlovák riválisát előzte meg az izgalmas, színvonalas küzdelem végén. A programban 13 versenyszám szerepelt, és 7 nemzet 80 lovasa küzdött a 13 millió forintos pénzdíjért.

Címkék: visszatekintés, sport