A 14 esztendős Horváth Barnabás 2010-ben többször is bebizonyította, hogy a sportág egyik nagy reménysége. A Kaposvári Sportiskola versenyzője a közelmúltban újabb két rangos hazai viadalon lépett szőnyegre.

- Két magyar bajnokságon vettem részt. A diákot megnyertem, és ebben az évben még nem szenvedtem vereséget, és itt sem szakad meg a sorozat. Három meccs után kerültem a döntőbe, ahol tusgyőzelemmel vertem meg Sziget SC-s ellenfelemet. Nagyon örültem, hogy begyűjthettem a második magyar bajnoki címemet - mondta Horváth Barnabás.

Horváth Barnabás ezt követően, a rutinszerzés jegyében, a serdülő magyar bajnokságon is elindult, ahol hetedik lett. Az eseménydús évet egy kétnapos válogatott edzőtábor zárta. A kaposvári birkózó lányok ugyancsak nagyszerűen teljesítettek: imponáló fölénnyel nyerték meg a serdülő csapatbajnokságot.

- Úgy mentünk oda, hogy meg kell nyerni és meg is nyerjük. Hosszú küzdelmeink voltak, a legtöbb meccsünket pontozással nyertük - mondta Járfás Luca.

A kaposvári csapatot három idei egyéni magyar bajnok és egy ezüstérmes alkotta, így nem meglepő, hogy a lányok a három csoportmeccs után a döntőt is fölényesen megnyerték. A Kasi fiataljai az elmúlt években fokozatosan léptek előre.

- Nagyon jó formában voltunk, előbb harmadikak, majd másodikak voltunk, így jól jött az első hely. Meg tudtuk nyerni az összes meccset, így tényleg jó formában voltunk - mondta Bubori Dorina.

A csapatban egy tehetséges cselgáncs-versenyző is helyet kapott, aki immár két sportágat űz teljes sikerrel.

- Talán több technika van, mint a judóban. A judóból most kivették a lábra támadást, ennyivel gyilkolják a technikákat ott, de mindkettőt szeretem, csak a judót régebb óta csinálom, és elkezdtem mellette a birkózást is - mondta Banicz Vivien.

Vivien négy mérkőzéséből hármat tussal, egyet pontozással nyert. A Járfás Luca, Tóth Patrícia, Bubori Dorina, Banicz Vivien összeállítású együttes tagjai azt mondják: jól választottak sportágat, hiszen ebben a klubban remek a közösség, és még sikerélményből is jut bőven.

Címkék: Banicz, Bubori, Járfás, Horváth Barnabás, Tóth, birkózók, KASI, Kaposvár, sport