Két korosztályban, az 1999-es és a 2000-es születésűek között bizonyíthattak a kaposvári uszonyosúszók a gyermek országos bajnokságon. A Középület-kivitelező Adorján SE sportolói a hagyományoknak megfelelően nagyszerűen teljesítettek.

- Nagyon sok érmet hoztak, bajnoki címeket, kiemelkedik Fazekas András, aki hat bajnoki címet szerzett, Seszták Zsófi egyéni bajnoki címet szerzett, váltótagok szereztek bajnoki címet, nagyon sok dobogót, elégedett voltam velük, mert nagyon jó időket úsztak - mondta Kovács László mesteredző.

A kecskeméti viadal legeredményesebb somogyi sportolója tehát Fazekas András lett, aki szinte minden számban aranyérmet nyert.

- A 100 m-es delfinúszásban, 100 m-es gyors, 50 m gyorsúszásban 200 és 400 méteres gyorsúszásban. Szerintem mindent megtettem, nagyon örülök, jól mentem, nem ilyen jó eredményre számítottam - mondta Fazekas András.

A tíz éves Seszták Zsófia is jól teljesített a hírös városban.

- Két harmadik helyem, három második és egy első lett - mondta Seszták Zsófia Borbála.

A kaposváriak közül Stadler Bence egy ezüst és egy bronzérmet ynert. Az 1999-es születésűek között Szabó Péter két ezüstöt és egy bronzot, Szabó Kitti pedig két ezüstöt zsebelt be. A váltóversenyben egy aranyat és két újabb ezüstöt gyűjtöttek a kaposvári reménységek. Ez volt az év legfőbb versenye, de Kovács László és Hajdu Sándor tanítványai azért még Egerben és Pécsen is szeretnének bizonyítani.

Címkék: Seszták Zsófia, Fazekas András, Kovács László, uszonyos úszás, sport