A Középület-kivitelező Adorján SE versenyzői közül a juniorok mezőnyében a válogatott Kurdi Márk és Stier Lilla, a kicsik között pedig Lengyeltóti Bence és Király Eszter volt a legeredményesebb.

Íme, a sikercsapat tagjai. A kaposvári uszonyos és búvárúszók két korosztályban is remekeltek: a juniorok és a cápák is halmozták az érmeket. A 2001-es születésűek között az öt aranyérmet bezsebelő Lengyeltóti Bence, míg a 2002 után születettek versenyében három első és egy második hellyel Király Eszter volt a legeredményesebb.

- 50 pillangón, 50 gyorson, 100 gyorson és a 4X50 méteres gyors váltóban is első lettem büszkélkedik Lengyeltóti Bence.

- 50 pillangón 4., 50 gyorson 2., 100 gyorson és 200 gyorson is első lettem - magyarázta Király Eszter.

A fiatalok már évek óta úsznak, és azt mondják: jól választottak sportágat. A juniorok szintén kitettek magukért a kecskeméti magyar bajnokságon. Németh Dávid három első, hat második és két harmadik helyezéssel gazdagodott, a 16 esztendős Kurdi Márk pedig ötször állhatott fel a dobogóra.

- Nagyon fontos volt, mert szintúszási lehetőségek voltak. Kétszer sikerült a dobogó legfelső fokára állni, 100-on és 50-en is. Ötvenen, elég bosszantó, hogy egy századdal maradtam le az országos csúcstól - közölte Kurdi Márk. - A vb sikertelensége után újra lelkes vagyok. Újult erővel tudok az EB-re koncentrálni, és maximálisan odateszem magam, hogy jó eredményt érjek majd el.

A lányok között Bencs Barbara egy első, négy második és két harmadik helyezést könyvelhetett el. Stier Lilla ugyancsak értékes dobogós helyezéseket szerzett.

- Ez nagyon fontos verseny volt, a mi országos bajnokságunk Kecskeméten. Öt számban indultam, 50-en és 100-on második lettem, és a 4x100-as váltóval is. 100 méteren sikerült első helyet szereznem, és a 4x200-as felszíni váltót is sikerült megnyernünk - ecsetelte a sportoló.

A fiatalok fő célja, hogy az idei évhez hasonlóan 2011-ben is bekerüljenek a magyar junior válogatottba.

Címkék: Adorján SE, úszás, sport