Az uszoda felújítása alatt is lelkesen rójják a kilométereket az 50 méteres medencében. Szeretnék, ha a jövőben is lenne itt helyük. A közös hobbi hozta össze ezeket az embereket, akik megkeresték a Somogy Megyei Úszó Szövetséget és kezdeményezték egy szabadidős sportegyesület megalakítását.

- Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy Kaposváron még vannak olyan emberek, akik minden szabadidejüket feláldozzák és úszni akarnak és sportolni, ilyen körülmények között is megtalálták ezt a lehetőséget és nem szeretnénk ezt az emberi értéket szabadon engedni úgymond - mondta Horváth Ákos a Somogy Megyei Úszó Szövetség elnöke.

Hivatalosan is csapattá szeretnének formálódni, ezért egy kötetlen beszélgetés keretében meg is fogalmazták céljaikat. Az elhivatottak között vannak nők és férfiak, fiatalok és idősebbek egyaránt.

- Én tíz éve úszom remdszeresen, ebből volt 7 olyan év, amikor a sportolókkal reggel kezdtem, holott amatőr vagyok, ahogy látszik is, de olyan elhivatottnak éreztem magam, hogy minden reggel korán félhatos kezdéssel a sportolókkal kezdtem 05:34 és akkor 1,5 órát leúszva úgy érzetem, teljesítettem a mai penzumot és jó szívvel ment az ember dolgozni - mondta Dr. Vörös Jenő.

A lelkes csapathoz a jövőben is bárki csatlakozhat, aki szabadidejében szívesen úszik.

Címkék: Somogy Megyei Úszó Szövetség, Vörös Jenő, Horváth ákos, uszoda, sport