A bajnokot fogadta a hétvégén a sárga mezben szereplő Közutasok-KTK férfi teke együttese. A Zalaegerszeg soraiban Kiss Tamás nevelőegyesülete ellen játszhatott, a tavaly világbajnoki bronzérmet nyerő tekés ezúttal is a mezőny legjobbjának bizonyult.

- Hát még nagyon az elején vagyunk, de az már látszik, hogy a Zalaegerszeg nagyon erős, Kiss Tamás fantasztikus, nagyot játszik ma, egyedüli vigaszunk, hogy a mi tanítványunk volt ez a fiú, a másik oldalon Pákai Zsolt tartja magát, de hogy mi lesz a vége, azt még nem tudom megmondani - mondta Illyés András a Közutasok KTK szakosztályvezetője.

A kaposváriak közül Mettner Zoltán gurított a legjobban, de 591 fás produkciója sem ért pontot, mivel Kiss Tamás 624 fával nőtt az egész mezőny fölé. A becsülettel helytálló kaposváriak pontját végül Kozma Károly szerezte a szintén vb-bronzérmes Farkas Sándorral szemben, a vége így 7-1 lett a zalaiaknak. A szövetségi kapitány, Fehér László által irányított vendégek idén is a Szuperliga legfőbb esélyesei.

- Azt nem mondom, hogy természetes, de várjuk, egy bajnoki címet egyébként mindig nehezebb megvédeni, mint megszerezni, nagyon nagy harc lesz idén is a Szegeddel, de szeretnénk újra nyerni. Mi senkit nem szoktunk lebecsülni, idegenben amúgy sem könnyű, hiszen minden pálya más sajátosságokkal bír, és hát a Kaposvár egy jó csapat - mondta Takács László a ZTE elnöke.

A kaposváriak újoncként vágtak neki az idei szezonnak, és nemcsak hazai pályán próbálják meg gyűjtögetni a pontokat, hanem idegenben is. A jelenlegi tabella minden esetre kedvező.

- Én azt hiszem, hogy egy picit a várakozáson felül teljesítünk, igaz, hogy a sorsolásunk is kedvező, tavasszal nehezebb lesz, több meccs idegenben, de ennek ellenére a harmadik helyen állunk, és ha ezt nem is lehet megtartani, de 4-5-ben végzünk, akkor minden álmom megvalósul - tette hozzá Illyés András.

A cél tehát újoncként is az élmezőny, amire reális az esély, még ha a bajnok Zalaegerszeget ezúttal nem is sikerült megszorongatni. A tabellát veretlenül, 22 ponttal a Zalaegerszeg vezeti a 20 pontos Szeged előtt, utánuk jön 12 ponttal a Kaposvár, a Szolnok, és a BKV Előre.

Címkék: Közutasok, ZTE, teke, Kaposvár, sport