pataki fanni

Az elmúlt hónap egyik kimagasló somogyi sportsikerét Pataki Fanni érte el. A korosztályos válogatott úszónő két szám végén is a dobogó harmadik fokára állhatott a rövidpályás ob-n.

- A verseny előtt 2-3 héttel még beteg voltam, ahhoz képest jól sikerült. 50 gyorson és 100 vegyesen sikerült a dobogót elcsípni, 100 vegyesen pedig két másodpercet faragtam a legjobb időeredményemből. A másik számban ez nem jött össze, de az állapotomhoz képest ez is jól sikerült. 50 pillangón negyedik lettem, két tized híján csúsztam le a dobogóról. Olimpikonok előztek meg, Jakabos Zsuzsanna, Verrasztó Evelin, Dara Eszter - mondta el Pataki Fanni.

Ifjabb Kovács László tehetséges tanítványa azóta is tartja a jó formát: a Bajai Halászlé Kupáról öt arany- és egy ezüstéremmel tért haza. A rövidpályás ob nem csak Fanninak köszönhetően sikerült jól a sportiskolások számára.

- Nagyon jó és szerencsés, hogy ott voltunk ezen a versenyen. Az elmúlt időkben nem is voltunk ekkora létszámmal rövidpályás ob-n. Négy fiúval és Pataki Fannival álltunk rajthoz. Eredményes volt a verseny - mondta Kovács László a Kaposvári Sportiskola vezetőedzője.

A kaposvári fiúk közül Tóth Tamás egyéni csúccsal ért el döntős helyezést, Dudás Dániel pedig 1500 méteren hatodik lett. A még ifjjúsági korú Tóth, Dudás, Balogh, Ledniczky összeállítású fiú vegyes váltó a nyolcadik helyet érdemelte ki.

Címkék: Szászhalombatta, Pataki Fanni, Kovács László, Kaposvári Sportiskola, úszó