A trükköket a kaposvári Munkácsy gimnázium udvarán gyakorolta szorgalmasan Mezei Dávid. A sok munkának köszönhetően az eredmény sem maradt el, Pécsett az évadzárón remekelt a 19 éves tehetség.

mezei dávid

- Önmagamhoz képest jót tudtam menni, egyetlen hibát ejtettem a döntőben, a versenyt Sarlós Péter rendezte, ő Pécs egyik legsikeresebb bmx versenyzője, neki volt köszönhető, hogy létrejött - meséli Mezei Dávid.

A viadalon az egész kaposvári flatland csapat képviseltette magát. A srácok örülnének, ha Kaposváron is rendeznének hasonló színvonalú versenyeket.

- 2007-ben volt itt egy országos verseny, az utóbbi évek legjobb hangulatú versenyeként tartják számon a többiek és pont most van tervben, hogy idén is megrendezik, vagy talán a jövő év elején - mondja a kerékpáros.

Addig is nagy a pörgés-forgás két- és egykeréken.

A fő célom inkább, hogy legyenek mindig új trükkök és ezeket nagy biztonsággal be tudjam adni versenyeken, de nincs olyan illúzióm, hogy profi világbajnok legyek, ugyanis ezt eddig egy embernek sikerült elérni. Kun Ádám tényleg kivételes tehetség, egymillióból egy van ilyen, én nem tartom magamat ennyire jónak - tette hozzá Dávid.

A szerény bmx-es azt mondja: csak jól akarja magát érezni, neki ezt jelenti a freestyle.

Címkék: Mezei Dávid, BMX, sport