A várakozásnál sikeresebb őszt zárt a Kaposvári Rákóczi ligacsapata is. A zöld-fehérek az utolsó fordulóban a Nagykanizsa gárdáját fogadták, és jó játékkal 1-0 arányban győztek. A gólt Kovács Olivér a 43. percben szerezte, a kaposváriak a mérkőzés nagyrészében fölényben játszottak, büntető is hibáztak, végül azonban megérdemelt sikert arattak. Olyan hideg volt a találkozón, hogy ha lehajolt a kapus, úgy maradt.

- Hát én azt hiszem, minőségi különbség volt a játékban a javunkra, gólhelyzetek sokaságát dolgoztuk ki, büntetőt is hibáztunk, akadtak lehetőségeink, és a mi akaratunk érvényesült. Ezzel a győzelemmel feljöttünk a harmadik helyre, persze az elsődleges az első csapat sikere, ők is dobogón vannak, ennek örülünk - mondta Pusztai László a Rákóczi edzője.

A fiúk az igen kiegyenlített bajnokságban dobogón telelhetnek, ide vágyott a Kanizsa is, ők azonban csupán három pontra vannak a kieső helytől, jelenleg a 13. helyen állnak.

- Hát igazából a cél a dobogó volt, de ezt alaposan át kell értékelnünk, a télen szeretnénk játékosokat igazolni, és feljebb lépni majd a tabellán, remélem, sikerül a középmezőnybe zárkózunk - mondta Mutter Attila a Nagykanizsa megbízott edzője.

A kaposváriak ezzel a sikerrel taszították le a dobogóról a Nagykanizsa együttesét, így 26 ponttal telelhetnek a 3. helyen a listavezető Paks második csapatát és a Szentlőrincet követve. Ebben a szezonban tehát úgy tűnik, a harmadik hely a divat, hiszen Sisa Tibor együttese után Pusztaiék is ebből a pozícióból várhatják a tavaszt.

- Nagy változások nem lesznek a tavaszra, van 10 szerződtetett játékosunk, esetleg jöhetnek még fiatalok, vagy visszajátszók a nagycsapatból, de hát annak az eredményessége fontos, és ez jelenleg a meghatározó - tette hozzá Pusztai László.

A zöld-feketében küzdő Rákóczi ligacsapata az elmúlt éveknél eredményesebben szerepel, és mivel az élbolyban tanyázik a Balatonlelle és a Nagyatád is, a somogyi csapatokat dicséret illeti az NB III-as együttesek közül. A középmezőnyben tanyázó Siófok második együttese sem teljesített rosszul, akár ők is odaérhetnek az élmezőnybe tavasszal.

Címkék: ligacsapat, NBIII, Nagykanizsa, Rákóczi, sport