crystal

Szorgalmasan edzenek a Crystal SC sportolói a kaposvári RG-csarnokban. A lányok sokat fejlődtek az elmúlt évben, és ez az eredményeken is meglátszott.

- Az idei évben nagyon sok versenyeken indultunk, meghívásos és külföldi versenyeken egyaránt. Az eredményekkel meg vagyok elégedve, amennyit a gyerekek dolgoznak, és ami az erejükből telik, meg is mutatkozott az eredményeken - mondta Békési Zsanett a Crystal SE edzője.

Az egyesületben jelenleg 12 sportoló edz rendszeresen, közülük Kárpáti Kitti teljesített kiemelkedően 2010-ben.

- Kárpáti Kitti tavaly a magyar bajnokságon első lett, így az idén áttettem az A kategóriába, ami sokkal nehezebb, mert itt nem kettő, hanem négy szerrel kell bemutatni a gyakorlatokat - tette hozzá az edző.
A 13 éves versenyző saját bevallása szerint főleg a buzogánnyal fejlődött sokat.

- Jó évet zártam, a regionális suli olimpián harmadik helyezést értem el, a vidékbajnokságon, labdával ötödik lettem, az országos bajnokságon pedig negyedik buzogánnyal. Szeretném a spárgámat fejleszteni, lesznek nagy versenyek. Ebben az évben is sokat dolgoztunk a Zsanettel, és jövőre is így lesz - mondta Kárpáti Kitti.

Kitti nagy álma, hogy részt vehessen majd a junior Európa-bajnokságon. A 10 esztendős Márvai Csenge egy új szerrel küzdötte fel magát a honi élemzőnybe.

- Országos bajnokságon kilencedik lettem a kötél gyakorlattal, sokat készültem rá, meg is érte - mondta Márvai Csenge.

A Crystal SC célja, hogy bővítse az egyesület taglétszámát, és az edzőnő főleg a legkisebbeket várja az edzésekre.

Címkék: Kárpáti Kitti, Márvai Csenge, Crystal SE, Békési Zsanett, sport