A budapesti együttes a második félidőben a maga javára fordította az eredményt.

A mérkőzés előtt öt perccel is még a havat takarították a pályáról, így nem is kezdődött el pontosan a Ligakupa újabb összecsapása. Kaposvári szempontból jól indult a kilencven perc: a 4. percben Godslove szerzett labdát a fővárosiak tizenhatosa előtt, majd a büntetőterületen belül Litauszki buktatta. A jogos 11-est Zahorecz a kapu jobb oldalába rúgta. (0-1). Pontosan fél óra múlva Kovácsot buktatta Zahorecz a tizenhatoson belül, az újabb jogos büntetőt Balogh B. értékesítette. (1-1)

A második félidőben sokáig csak a mezőnyben pattogott a labda, a hajrában aztán a lilák bebiztosították sikerüket. A 83. percben Lázár egy csel után az alapvonalig vitte a labdát, jobb oldali beadása után pedig Litauszki közelről a kapuba fejelt. (2-1) Hat perccel később Dvorschák ívelte előre a labdát a kezdőkörből, Lázár B. pedig két védő közül kilépve tisztára játszotta magát, és 8 méterről a hálóba emelt. (3-1)

A fővárosi együttesnek ezzel a sikerrel még van esélye a továbbjutás kiharcolására. 

Újpest FC-Kaposvár 3-1 (1-1) 
Fáy utca, 200 néző. V.: Németh Á.

Újpest FC: Horváth T. - Privigyei, Dvorschák, Litauszki, Szalai - Magos, Egerszegi, Matos (Popovics, 60.), Kovács D. - Lázár, Balogh B. Vezetőedző: Mészöly Géza.

Kaposvár: Kovács Z. - Kovácsevics, Zahorecz, Ivkovics, Lelkes - Kovács O., Bank (Szolomájer, 61.), Lipusz, Horváth T. (Major, 41.) - Tabi (Vadas, 80.), Godslove

Gólszerző: Balogh B. (34. - 11-esből), Litauszki (83.), Lázár (89.), illetve Zahorecz (4. - 11-esből). Vezetőedző: Sisa Tibor.

Szögletarány: 4:5 (1:3)

D-CSOPORT
1. BFC Siófok32107-37
2. Újpest FC31116-54
3. Kaposvári Rákóczi40223-81



(kapos.hu)

Címkék: újpest, ligakupa, Rákóczi, sport