Az első labdajáték fesztivál keretében nemrég a Kaposvári Asztalitenisz Club játékosai is népszerűsítették sportágukat. Az NB II-es kaposvári asztalitenisz csapat játékosai, Berdár Norbert és Dani Róbert püföli a labdát. A Rákóczi iskolában rendezett első labdajáték fesztiválon adtak némi ízelítőt tudásukból. A bemutató nagyon tetszett a gyerekeknek, akik maguk is kipróbálhatták a pingpongot. A fiatalok a következő tanévtől komolyabban is megismerkedhetnek ezzel a játékkal. A Rákóczi első osztályában ugyanis pingpong előkészítő indul.

- Szerettük volna kicsit szélesíteni a palettát és még több lehetőséget adni a könnyebb iskolakezdéshez, ezért azt gondoltuk, hogy a jövő tanévtől beindítjuk az asztalitenisz foglalkozásokat is, úgy mint a testnevelés órákon és a délutáni foglalkozásokon - mondta Okos Balázs testnevelő tanár.

Az ügyesebbek később a Kaposvári Asztalitenisz Clubban folytathatják az edzéseket.

- Szeretnénk két lábra állítani az utánpótlásnevelést és adott volt ahhoz, hogy az Okos Balázs itt tanít, aki a KAC egyik edzője, miért ne csináljuk. A klub biztosítja a tárgyi eszközöket, asztalt, labdát, ütőket, akik majd tehetségesek, felkerülnek hozzánk és a napi edzésekben részt vesznek - mondta Bali Tibor a Kaposvári Asztalitenisz Club elnöke.

A pingpong szakkörök egyébként már évek óta népszerűek a Rákóczi iskolában, a mostani kezdeményezéstől azt remélik, még több gyerek szereti meg ezt a sportágat.

Címkék: Okos Balázs, Bali Tibor, Rákóczi, asztalitenisz, sport, Kaposvár