berzsenyis

Nem úszták meg szárazon a felkészülést a Berzsenyi csapatának tagjai. A szülőkből és diákokból álló társaság lelkesen gyakorol az országos vetélkedő hétvégi fordulójára. Úgy tűnik, a vízben otthon érzik magukat a fiatal és az idősebb sportemberek. Ez pedig már a tornaterem, ahol újabb játékos feladatok várnak a berzsenyisekre. Nincs túl sok idő a felkészülésre: a résztvevők az adott forduló előtt három-négy nappal kapják meg a feladatokat. Az ügyesség és a lelkesedés azonban mindig segít. A kaposváriak első célja, hogy bejussanak a vetélkedő elődöntőjébe. Az idei versenyre hatvan csapat nevezett, így fontos volt, hogy ütőképes csapatot állítsanak össze a Berzsenyiben.

- Nem olyan könnyű dolog, mert az emberek ugyan szeretnek nézni a vetélkedőket, de az edzések komoly dolgok. Itt úszásból, gyorsaságból, ügyességből, sok mindenből kell jól teljesíteni. Komplett csapatot kell összeállítani, hogy jól szerepeljünk - mondta Kovács Zoltán a Berzsenyi Dániel Tagiskola igazgatója.

Az eredmények önmagukért beszélnek: a Berzsenyi eddig egy harmadik és egy második helyezést szerzett, így az idén nem véletlen, hogy szeretnénk megnyerni a versengést.

Címkék: Berzsenyi Dániel iskola, Kovács Zoltán, sport