A Tamási Motorsport Egyesület által szervezett viadal abszolút győztese végül az elmúlt évhez hasonlóan egy százhalombattai duó lett.  

Az amatőr rali sprint bajnokság 10. futamára népes mezőny gyűlt össze: a versenyzők és az autócsodák nem kis felfordulást okoztak Szenna környékén. Az érdeklődés azonban ezúttal is nagy volt: sokan várták nagy izgalommal a rajt pillanatait.

A pilóták azt mondják: a Szenna - Zsippó távot autótól függően öt-hét perc alatt lehet megtenni. A tavalyi abszolút győztes páros most is esélyesként várt az indulásra.

- A pályát nagyon szeretjük, tavaly jó körülmények voltak, nyár volt, most viszont csúszik - fogalmazott a százhalombattai Izsák József.

Sajnos ezúttal sem volt másként: az egyik előfutó az árokban kötött ki, így elindult a mentőautó is, a mezőny tagjait pedig ismét csak türelemre intették a szervezők. Jobb híján a délelőtti élményeket osztották meg egymással a versenyzők.

- Ez a hobbink már, a várakozást választottuk hobbinak - mondta az orosházai Németh Norbert. - Nagyon elfinomkodtuk, nagyon lassan mentünk. Jó a pálya, csak nem készültünk fel a vízre...

Aztán hamarosan felbőgtek a motorok és egymás után jöttek a különböző kategóriák indulói. A futam abszolút bajnoka végül a százhalombattai Izsák József - Józsa Tibor egység lett egy Mitsubishivel.

Címkék: Rali, sport