oviskori

Ismét valami új történt a kaposvári sportéletben: először vágtak bele óvodás nagycsoportos korcsolya-oktatásba, szervezett keretek között.

- A Kaposvári Sportiskola edzői azok, akik oroszlánrészt vállalnak abban, hogy el tudjuk kezdeni az oktatást, és a jégcsarnok vezetője, munkatársai is sokat segítettek ebben. Mindenek előtt a legalapvetőbb technikákat mutatjuk meg a gyerekeknek, hozzászoktatjuk őket a jéghez - mondta Retter Tamás a Kaposvári Sportiskola igazgatója.

A kicsik a közös bemelegítés után nagy izgalommal várták az első jégre lépést.

- Azért félek, mert én még soha nem csináltam ilyet, és nem is tudom, hogy kell - mondta Nemes Hanna.

- Fogunk korcsolyázni és kell majd csúszni a jégen - mondta Nemes Liza Boróka.

Nos, az óvodások eleinte kissé bátortalanul merészkedtek a jégre, de néhán gyakorlat után már egyre jobban érezték magukat a pályán. A székek sokat segítettek a félelmek legyőzésében és a palánk melletti araszolás is egyre jobban ment az oktatáson. A remények szerint egyre több kaposvári fiatal tanulhat meg korcsolyázni a jégcsarnokban.

- Úgy tudjuk majd egymás utáni váltásban megtanítani őket, hogy először a Temesvár utcai óvodások vannak itt, őket követik a Damjanich úti óvodások, azután a Tallián Gyula utcai nagycsoportosok jönnek, majd a toponári óvodások fognak érkezni - tette hozzá Retter Tamás.

Az óvodai vezetők azt mondják: a testnevelési programba beilleszthető a korcsolya-oktatás, így szívesen csatlakoztak ehhez a programhoz.

Címkék: Retter Tamás, Nemes Liza Boróka, korcsolya, Kaposvári Sportiskola, jégcsarnok