sdiófok

Zsinórban két sikert követően nyugodtan készülhettek a siófokiak az újabb, nagyon fontos bajnoki összecsapásra. A csapatok alsóházi rangadóhoz mérten rajtoltak: nagy küzdelem, sok hiba és kevés gól jellemezte az első tíz percet. A közönség a hatodik és a 13. perc között egyetlen találatot sem láthatott. A folytatásban az újbudaiak irányították a játékot, és egészen a 25. percig vezettek is két-három góllal.

Ezután nagy hajrába kezdtek a somogyiak: rövid időn belül ledolgozták a hátrányt, majd a 29. percben már náluk volt az előny. A második félidőben a Siófok azonnal magához ragadta a kezdeményezést, és a 38. percben már megnyugtató volt a két együttes közti különbség. Ezután is az történt a pályán, amit az SKC akart: a lányok nagy akarattal kézilabdáztak, és végül 30:26 arányban nyertek.

- Megint bebizonyosodott, hogy kézilabdában a kötelező győzelmek nehezebbek, mint a bravúrok. Kritikus vagyok a csapatommal az első félidő alapján, azt hittük, hogy majd az ellenfél elveszíti a meccset, de nekünk kellett ezt megnyerni - mondta Imre Vilmos a Siófok KC vezetőedzője.

A lányok azt mondják: végre kijötetk a gödörből, így győzelemre készülnek a következő fordulóban is.

- Nagyon bízom benne, hogy a csapat ugyanezt az utatz folytatja. Készülünk a Szekszárdra, de az még ráér a jövő hétre, most ünneplünk... És bízom benne, hogy újra győzelem lesz majd itthon - mondta Bloj Teodora.

Az Újbuda elleni találkozón Valovics és Szepesi 7-7 góllal bizonyult a csapat legeredményesebb tagjának.

Címkék: Imre Vilmos, Bloj Teodora, Újbuda, kézilabda, Siófok, sport