Tóth Ádám duplájával indult a kosárgyártás, de ezt követően nyolc kaposvári pont következett. Hamar kiderült, nagyon hiányzik a hátsérüléssel bajlódó Williams az egerszegi csapatból. Négy perc elteltével a ZTE-nek több faultja (5) volt, mint pontja, 12-3-ra vezetett ekkor a KKK. A Williams helyén játszó Verteticset Gáspár váltotta, az irányító posztot pedig Vojvoda Dávid kapta, akinek eladott labdái jelezték, hogy azért nem ez az igazi posztja. A center Cunningham kosaraival 22-7-re húzott el a hazai gárda, a negyed hajrájában Gáspár és Kámán tripláival jött tízen belülre a bajnokcsapat.

A második játékrészben tovább csökkentették a különbséget a vendégek, köszönhetően az egyre inkább magára találó Vojvodának. A hazai oldalon Cunningham kapott pihenőt, ám a helyére beálló Fülöp másfél perc alatt szedett össze három személyi hibát, majd hamarosan egy negyediket is. Hargrove kosaraival még tartotta minimális előnyét a Kaposvár, majd Tóth Ádám 35-35-nél egyenlített. Erre még volt válasza Hargrove-nak, ám Vojvoda triplája már a zalai vezetést jelentette. A dudaszóval egyidőben Vertetics a palánk segítségével beszórt még egy hármast, négy pontra növelve az előnyt.

A harmadik negyedre ismét Vertetics kezébe került a karmesteri pálca, ám a Zete így hat perc alatt mindössze öt pontig jutott, 50-46-ra fordított a házigazda. A hajrára már persze újra Vojvoda irányított, ám az egyre lelkesebben játszó Kaposvár tartotta előnyét.

A somogyi gárda ráérzett az esélyre, hogy elkaphatja a bajnokot, több játékosa is egyre jobban belelendült. Soós és Kutasi is betalált kintről, négy perccel a vége előtt 72-60-ra vezettek. Ez a kaposvári közönségnek is tetszett, és egyre hangosabb biztatással hálálta meg a csapatnak a csupaszív játékot. A ZTE utolsó esélyként még letámadással próbálkozott, de ezen az estén már nem állíthatta meg a Kaposvári KK-t.

 

Kaposvári KK – Zalakerámia ZTE KK 78–71 (24–15, 13–26, 23–16, 18–14)

Kaposvári Városi Sportcsarnok, 400 néző. V.: Hartyáni Zs., Földházi T., Pozsonyi L. (Bukta)

Kaposvár: J. Wilson 21, Hargrove 11/3, Soós 7/3, Medve 2, Cunningham 28. Csere: Kutasi 7/3, Márkus 2, Kováts -, Fülöp -.

ZTE: Vertetics 3/3, Vojvoda 13/3, Kámán 12/6, K. Wilson 16/12, Tóth Á. 12. Csere: Kinter 3, Gáspár 10/6, Tóth G. 2, Baki -.

(forrás: bb1.hu)

Címkék: Zalakerámia-ZTE, Kaposvári KK, bajnok, győzelem, kosárlabda, sport