tájfutás

Az elmúlt időszakban több megyei bajnokságra is felkészülhettek a tájfutók. A középtávú versenyt a tókaji parkerdőben rendezték meg, a normál táv dobogós helyezéseinek sorsa pedig Patcán és környékén dőlt el.

- Ez a Patca környéki terep ismert a versenyzők között. 2005-ben rendeztünk itt először versenyt, 2008-ban pedig hosszú távú magyar bajnokságot. A terep persze mindig tud újat adni. Ez a megyei normál távú bajnokság, a leghosszabb terep 6 kilométeres, a gyerekeké pedig másfél kilométeres - mondta ifj. dr. Pavlovics György az SMTFSZ főtitkára.

A fiatalok körében a tapasztalatok alapján egyre népszerűbb ez a sportág. A 12 éves Darabos Dominik szintén megszerette a tájfutást.

- Egyszer kipróbáltam a terem-tájfutást, és azóta járok az erdei futásokra is. Elég jó volt, volt sok arany- és ezüstérem, és voltak könnyebb pályák és nehezebbek is- mondta Darabos Dominik.

A szervezők 18 kategóriában hirdettek győztest. Öt aranyérem került Taszárra, egy Bodrogra, a többi első helyen pedig kaposvári iskolák fiataljai osztoztak. A somogyi tájfutók az idén a magyar bajnokságokon is kiválóan teljesítettek.

- Két országos bajnokság zajlott az ősszel. A rövid távú ob-n Galambos Erika bajnoki címet szerzett, ez nagyon nagy eredmény a megye tájfutó életében. A normál távú ob-n Galambos Erika a harmadik helyen végzett a kategóriájában. A megyei versenyeket tekintve sok a résztvevő, 50 és 100 között is, sőt ennél talán több is - tette hozzá ifj. dr. Pavlovics György.

A diákok idei eredményeit összesítették is, és a hét megyei verseny eredményei alapján adták át a további díjakat.  

Címkék: ifj. dr. Pavlovics György, Darabos Patrik, Patca, tájfutás, sport