reggaenes

A reggaeness órákon szó szerint letáncolhatjuk magunkról a fölösleget. Ennek a mozgásformának a csípő- és a mellkas ritmusos rázása a fő jellemzője, az egész testet átmozgatja.

- Ennek a stílusnak az alapja egy igazi tánc. Ez a reggeaton konkrétan, puerto ricoi utcai tánc, ami attól jellegzetes és egyedi, hogy utcai tánc lévén minden stílust bele lehet vinni szó szerint mindent a hip-hoptól a jazzes mozdulatokig latin, afro és tényleg mindent bele lehet vinni - mondta Szádvári Zoltán reggaeness oktató.

A reggaeness ennek a két fiatal táncosnak a saját fejlesztése. Még nem túl ismert, szeretnék, ha népszerűbb lenne.

- Mivel mindketten képzett táncosok vagyunk, évek óta foglalkozunk a kubai, puerto ricoi táncokkal, fitnesz termekben is oktatunk táncokat, de azt vettük észre, ha az emberek meghallják a tánc szót, kevésbé mernek bejönni, ezért gondoltuk, hogy leegyszerűsítjük, könnyen követhetővé tesszük és így megkedveltetjük ezt a stílust - mondta Horváth Csilla oktató.

Állóképességnövelő, zsírégető, alakformáló, miközben az egész olyan, mint egy hatalmas buli. A reggaeness óra mozgalmas percei rabul ejtettek minden résztvevőt Kaposváron is.  

Címkék: Szádvári Zoltán, Horváth Csilla, reggaeness, fitness, sport