kajak

Nemsokára búcsúznak a Desedától a kaposvári kajakosok, de amíg az idő engedi, itt végzik a levezető tréningeket a fiatalok, akik remek évadot zártak.

- Harmadik éve vagyok utánpótlás edző, de ez volt a legeredményesebb, diákolimpiai bajnokom lett, második, harmadik helyezések is születtek elég sok, nagyon örülök, hogy hat gyereket tudtam feladni a nagycsoportba és remélem, hogy ez a következő években is így lesz - mondta el Horváth Attila Kaposvári Vízügyi SC edzője.

Szú Levente diákolimpiai bajnok lett a gyerek korosztályban, ő az egyik legígéretesebb tehetség. Ahogy a 12 éves Nádasi-Tóth Zsombor is, aki szintén jól lapátolt idén.

Nádasi-Tóth Zsombor diákolimpiai bajnok lett, a vidékbajnokságon 5., az országos bajnokságon is 5. helyezést érte el.

- Most lesz hétvégén egy keretfeltöltő, 2000 m-en indulok ott majd, nagyobbak válogatottak, én még kicsi vagyok, nem lehetek válogatott - tette hozzá.

De ha ilyen szép sorban jönnek majd az eredmények, biztosan az lehet Zsombor. A gyerekek közül többen nyári táborok alkalmával ismerkedtek meg a kajakozással, az idei táborozók közül heten folytatják a sportággal való ismerkedést. A tervek szerint október végén költöznek a kaposvári tanmedencébe a kajakosok, akkor majd monotonabb edzések következnek Horváth Attila és Faludy András irányításával.

Címkék: Horváth Attila, Kaposvári Vízügyi SC, tréning, kajak, bajnok, sport