birkózás

A tehetséges kaposvári birkózók a legfontosabb versenyeken is hozzák magukat. Halasi Dániel hosszú kihagyás után tért vissza, és a tatabányai magyar bajnokságon nem talált legyőzőre. A 16 éves sportoló egy könnyű és egy kemény meccs után a döntőben biztosan verte meg ellenfelét. A záró mérkőzésen csak az első menet volt igazán nehéz.

- A visszatérés eléggé nehéz volt a műtétek után. Még nem is vagyok a régi, elég darabos a mozgásom, javítani kell magamon - mondta Halasi Dániel.

Knipli Csongor esélyesként utazott el a versenyre, és ismét bizonyította tehetségét.

- A korcsoportomban utolsó éves voltam, úgy álltam neki, hogy meg kell nyernem. 18-an voltunk, négy meccsem volt. Három nem volt szoros, a negyedikben voltak izgalmas pillanatok, de végül is nyerni tudtam - mondta Knipli Csongor.

Nem sokat pihenhettek a Kaposvári Sportiskola tehetséges kötöttfogású birkózói a tatabányai OB után, a csapat nagy része ugyanis Ausztria felé vette az irányt. A fiúk 10 ország 25 együttese közül szerezték meg a csapatverseny első helyét. Járfás Andrást korosztálya legjobb versenyzőjének választották, és különdíjjal is jutalmazták. Rajta kívül Kovács Márk, Kajtán Olivér, Bak Barnabás, Horváth Barnabás és Knipli Csongor szerzett még első helyezést.

Címkék: Halasi Dániel, Knipli Csongor, birkózás, sport