A küzdősportok Kinizsi lakótelepi csarnokában ezúttal az aikido volt a főszereplő. A régiós táborba sokan eljöttek, és a két helyi egyesület tagjai is együtt gyakoroltak. Lendvai József a Kaposvári Aikido Harcművészeti Klub elnök-vezetőedzője szerint egyre népszerűbb ez a szabadidőssport.

Az aikido egy tradicionális alapokra épülő modern harcművészet. Gyakorlása során nem létezik ellenfél vagy ellenség, hanem partner van, akit vezetnünk és irányítanunk kell.

- Megtanít párban gyakorolni, kontaktust teremteni a másikkal. Állandó párcsere van, vadidegenek dolgoznak együtt, olyanok, akik nem ismerik egymást. Megtanít kommunikálni, különböző iskolázottságú és eltérő értékrendet képviselő emberekkel - mondta el Molnár János öt danos mester.

Molnár János hozzátette: az aikido a Nemzeti Alaptanterv része, ugyanúgy, mint a judo. A gyerekeket korán megtanítja a mozgás koordinációra, esni, gurulni.

A hétvégi edzőtábor beváltotta a hozzá fűzött reményeket, az öt danos mester sok hasznos tanáccsal, útravalóval látta el az aikido kedvelőit.

 

 

Címkék: küzdősport, aikido, harcművészet, tábor