box

Az öt kaposvári tehetség közül csupán Bakonyi Dávid és Pápai Krisztián nem jutott a legjobb négy közé, ám ők is közel álltak az éremszerzéshez, ami szép siker az 56 egyesület 141 versenyzőjét felvonultató tornán.

Az idei serdülő országos bajnokság sikere után magasra tette a mércét a Ring SC Kaposvár, hiszen Vajmi Csabáék a kaposvári rendezésű OB-n megnyerték a csapatversenyt. Nos, a juniorok mezőnyében kevesebb versenyzővel szerepelt a somogyi egylet, de itt is joggal várhattunk szép eredményt, hiszen Horváth Richárd, vagy éppen Bogdán Dávid nemcsak magyar bajnok a serdülők között, hanem régóta veretlen is idehaza.

Összesen öten képviselték a Ring SC Kaposvárt, Bakonyi Dávid, Bogdán Dávid, Horváth Richárd, Júdás Róbert és Pápai Krisztián. Az első napon Júdás Róberten kívül minden kaposvári szorítóba lépett, és pontozással győzött is. Bogdán Dávidnak könnyebb dolga volt, ellenfele csupán a második menetig bírta. A negyeddöntőben Bogdán tovább menetelt, Bakonyi Dávid azonban kikapott a későbbi döntős Lakatos Olivértől. Mivel másik ágon volt, mint hasonló súlyú csapattársa, Bogdán Dávid, előfordulhatott volna, hogy két kaposvári vívta volna az 52 kg-osok döntőjét, ami példátlan lett volna a somogyi ökölvívás történetében.

Bakonyi azonban elfáradt, Bogdán Dávid pedig a döntőben vehetett elégtételt a csapattársát legyőző riválison. Pápai Krisztián is csupán a későbbi győztes Kovács Lászlótól kapott ki, szoros pontozással. Júdás Róbert nem tudott hibázni ezen az országos bajnokságon, Horváth Richárd viszont meglepetésre az elődöntőben kikapott a későbbi győztes Bangó Edwárdtól, így a végső sikerre is esélyes kaposvárinak csupán bronzérem jutott. Bogdán Dávid és Júdás Róbert megérdemelten lett magyar bajnok, a két válogatott sportoló a juniorok között is a csúcsra ért, a Ring SC Kaposvár pedig 2010-ben továbbra is a legeredményesebb magyar utánpótlásnevelő csapat.

Eredmények:

50 kg

Negyeddöntő

Júdás Róbert (Ring SC Kap.) – Kőrös Attila (Salgót.) e.p.

Elődöntő

Júdás Róbert (Ring SC Kap.) – Horváth Richárd (Kiskunf.) p.gy.

Döntő

Júdás Róbert (Ring SC Kap.) – Dányi Gábor (Budapest) p.gy.

52 kg

Nyolcaddöntő

Bogdán Dávid (Ring SC Kap.) – Szalontai Mihály (Győr) f.a.

Bakonyi Dávid (Ring SC Kap.) – Kállai Ferenc (Győr) e.p.

Negyeddöntő

Bogdán Dávid (Ring SC Kap.) – Holczinger Alex (Vasas) p.gy.

Lakatos Olivér (Hódmezőv.) – Bakonyi Dávid (Ring SC Kap.) p.gy.

Elődöntő

Bogdán Dávid (Ring SC Kap.) – Cseh Sándor (RSC) e.p.

Döntő

Bogdán Dávid (Ring SC Kap.) – Lakatos Olivér (Hódmezőv.) e.p.

57 kg

Nyolcaddöntő

Pápai Krisztián (Ring SC Kap.) – Papp Zoltán (Debrecen) p.gy.

Negyeddöntő

Kovács László (Nyíregyh.) – Pápai Krisztián (Ring SC Kap.) p.gy.

63 kg

Nyolcaddöntő

Horváth Richárd (Ring SC Kap.) – Albert Béla (Vecsés) p.gy.

Negyeddöntő

Horváth Richárd (Ring SC Kap.) – Bokros Valentin (UBT) p.gy.

Elődöntő

Bangó Edwárd (Salgót.) – Horváth Richárd (Ring SC Kap.) p.gy.

 

Címkék: serdülő országos bajnokság, Ring SC Kaposvár, érem, eredmények, sport