Az egy danos amatőr mesterfokozattal rendelkező kaposvári fiatalember így bejutott a TOP8-as rájátszásba, amit novemberben rendeznek.

Koncsek Barna még nyáron mutatta be a GO játék alapszabályait a Kapos Sportban. A riport kapcsán megkereste egy kaposvári úr az egyetlen Somogy megyei GO-versenyzőt és azóta már játszottak is egy-két partit. Barna továbbra is rengeteget gykorol és nemrég nagy sikert aratott a balatonfüredi, 33. magyar go bajnokságon. 46 induló közül a 6. helyet szerezte meg.

- Erős ellenfeleim voltak, két győzelem és három vereség lett a mérleg, meg kellett mérkőznöm a magyar go bajnokkal is, nem volt egyszerű, a két győzelmemet hasonló erősségű játékosokkal játszva nyertem - mondta Koncsek Barna.

A kétnapos pénzdíjas megmérettetésen öt külföldi is asztalhoz ült, Barnát csak egyikük tudta megelőzni. Lassan talán hazánkban is egyre ismertebb lesz ez a távol-keleti eredetű szellemi sport.

- Magyarországon nagyon gyerekcipőben jár még ez a játék, viszont ezen a versenyen felfedeztem, hogy nagyon sok fiatal vett részt, ez jó mert az utánpótlásnevelés is gyenge, jó látni a sok fiatalt, jó érzéssel töltött el engem is - tette hozzá Koncsek Barna.

Barna a hatodik helyezésével bejutott a TOP8-as rájátszásba, novemberben tehát újra megméretheti magát.

Címkék: Koncsek Barna, GO játék, Somogy, sport