A nyári szünetben átalakult és két új amerikai idegenlégióssal felálló kaposváriak a bravúr reményében utaztak el a Falco otthonába, míg a szombathelyiek nem titkoltan 20-30 pontos sikerben reménykedtek. Az első félidőben még úgy tűnt a somogyiaknak lesz igazuk, a szünet után viszont hamar eldőlt a találkozó sorsa…

A vendéglátó három gyors kosárral indított, de a KKK játékosai nem ijedtek meg, hanem rövid időn belül átvették a vezetést. Cunningham szinte tarthatatlan volt a palánk alatt és a többiek is iparkodtak rendesen. Az első negyedet egy ponttal nyertük, és a folytatásban is szorosan alakult az eredmény. A nagyszünet előtti percekben ugyan egyszer meglépett a Falco, de a kaposváriak jó hajrával egyenlíteni tudtak (49:49).

A térfélcsere után hamar állva hagyta ellenfelét a Falco. A hazaiak előbb csak néhány ponttal vezettek, a záró negyedben pedig szinte tetszés szerint érték el pontjaikat. A negyedik etap 71:59-ről indult, és a házigazda összességében egy 30-0-ás rohammal végképp szertefoszlatta a kaposvári álmokat. Sokat mondó, hogy a Fekete-sereg a 27. és a 39. perc között nem dobott kosarat. Még akkor sem csökkent a különbség, amikor a vasi cserék kaptak lehetőséget.

A végzetes rövidzárlat, a hazai pálya előnye és a hosszabb kispad végül magabiztos szombathelyi diadalt eredményezett a végére elfáradó KKK ellen. A Falco 99:64 arányban nyert.

Falco SZOVA KC-Szombathely – Kaposvári KK 99-64 (25–26, 24–23, 22–10, 28–5)

Szombathely, Arena Savaria, 1200 néző. V.: Benczur T., Török R., Horváth A.

Szombathely: Kálmán (21/3), Gilbert (24/15), Pankár (2), Gosa (8/3), Alekszejev (17). Csere: Simon L. (7), Hajmásy (-), Szanati (10), Will (8/3), Horváth B. (2), Molnár (-). Vezetőedző: Nikola Lazics. Edző: Csátaljay Gábor.

Kaposvár: Wilson (24/9), Kutasi (3/3), Soós (10/3), Kováts (4), Cunningham (14). Csere: Medve (7), Fülöp (2), Márkus (-), Bíró (-). Vezetőedző: Fekete Ádám. Edző: Filipovics Gordan.

A találkozó online közvetítését ITT elolvashatják.

Címkék: Szombathely, KKK, kosárlabda, Kaposvár, sport