lovasíjász

A magyar és külföldi sportemberek nem pihenni jöttek Somogyba, hanem a lovasíjász Világkupa újabb fordulójára. Az időjárás azonban a Kassai Völgyben sem kegyelmezett, így a házigazdák átalakították a programot.

- Mindig színes, hiszen 14 ország tagja ennek az iskolának. Akinek kedve van, eljön. Bárki bárhova elmehet, és ez egy Világkupa-sorozat egyik állomása. Új-Zélandtól Kanadáig mindenütt vannak pályák, ezeket a versenyeket mindenütt megrendezik, és tavasztól őszig tart a szezon - mondta Kassai Lajos.

A ló és lovas összhangja, harmóniája viszont minden egyes alkalommal fontos. Szerencsére ebben a völgyben már fedett lovardát és pályát is kialakítottak, így a résztvevők nem maradtak verseny nélkül. A ráhangolódás után a résztvevők a verseny helyszínére lovagoltak tovább, és már előre tudták, hogy ismét nagy élményekkel gazdagodnak.

- Lovasíjásznak lenni egy életforma, életérzés. Nem fél az ember, a kosztól, a sártól. Budapesten felkel az ember hajnalban, és lejön ide, vállal minden viszontagságot. Megéri, mert mindig kapunk egy kis pluszt. Amikor hazaérek, mindig azt mondja a feleségem, milyen kipihent vagy. El lehet képzelni, hogy két napig dolgozunk, izzadunk, és még így is kipihenten megyek haza…- mondta Andrikó László.

A résztvevőkre ezúttal egy különleges házi verseny várt: ezúttal a célpont is mozgott. A lovasíjászok gömbökre céloztak, nem is kevésre. A legügyesebbek itt is megállták a helyüket. A sportág megalapítója, a sokszoros világrekorder Kassai Lajos több szempontból is remek évet zárhat majd decemberben.

- Nagyon szépen köszönöm, jól vagyok, 16-án töltöttem be az ötvenet, és nagyon jó volt visszatekinteni az elmúlt 20-25 évre, ami már a lovasíjászat jegyében zajlott. Még egy jó hír, hogy a lovasíjász világtalálkozót, amit kétévente akartam megtartani, évente meg fogjuk csinálni, minden évben eljönnek majd Kaposvárra. Azt gondolom, ez egy nagyon jó hír - tette hozzá Kassai Lajos.

A Világkupa-sorozat egyébként október végén zárul. Ezután összesítik az eredményeket, majd összeáll a világranglista. A Kassai Völgy egyébként valóban a béke és a nyugalom szigete – nem csak a lovardában, azon kívül is…

Címkék: Andrikó László, lovasíjász, Kassai Lajos, sport