box


2010-ben Kaposvárott rendezték meg a serdülők ökölvívó országos bajnokságát, így a somogyi tehetségek hazai környezetben bizonyíthattak. A rangos sporteseményre népes mezőny gyűlt össze, a 48 klub 128 tehetsége között akadt, aki címét megvédeni érkezett, és akadt, aki első nagy sikerére készült. Legtöbbet természetesen a nagy klubok versenyzőitől vártunk, a fővárosi KSI, a Vasas-

Süllős, vagy éppen a Debrecen, a Kecskemét neve jól cseng ökölvívó berkekben. Az idei szezonban azonban a Ring SC Kaposvár érte el a legjobb eredményeket utánpótlás szinten, így nem véletlenül hangoztatta Vajmi Csaba, a klub elnöke, hogy több érmet vár, köztük aranyérmeket is. Tavaly Bogdán Dávid nyert ebben a korosztályban bajnoki címet, mellette két-két ezüst és bronz is jutott a csapatnak.

Idén a tavalyi győztes már nem vehetett részt a serdülők között, ő már a juniorok mezőnyében bizonyíthat. Nélküle is akadtak azonban, akik a döntőig eljutottak, a tavalyi sikerek megismétlésére, esetleg túlszárnyalására reális esély nyílt. Nos, Vajmi Csaba nyolc tanítványából végül öten idén is éremmel zártak, de nem vallott szégyent Horváth Ernő, Zombai Alexander és Nyári Gábor sem, őket mind a négy közé jutásért, azaz az éremért való harcban múlták felül. Németh Zsolt tavaly nem került dobogóra, idén viszont éremesélyesként szállt ringbe, sőt, edzője titkon aranyat remélt tőle. A fiatal bunyós azonban ezúttal gyengébben teljesített az elődöntőben, így meg kellett elégednie a bronzéremmel. Nagy Patrik az idei esztendőben fejlődött sokat, munkájának gyümölcse az országos bajnoki cím lett, melyet megérdemelten vehetett át.

Váradi Kornél a tavalyi ezüstöt, Horváth Flórián a 2009-es bronzérmét cserélte a legfényesebbre, mindketten magabiztos boksszal utasították maguk mögé a mezőnyt. Tóth Richárd tavaly szintén a döntőben vérzett el, idén ezt nem akarta újra átélni, s ha nehezen is, de legyűrte a fináléban nyíregyházi vetélytársát, így neki is aranyérem került a nyakába. A Ring SC Kaposvár ezzel a legeredményesebb csapat lett, így edzője, Vajmi Csaba vehette át a legeredményesebb trénernek járó különdíjat.

A Ring SC Juta versenyzője, Valkó László magához képest meglepően érett bunyóval jutott be a döntőbe, ahol végül kiütközött rutintalansága, és pontozással kikapott fővárosi ellenlábasától. A döntőbe jutás és a vele járó ezüstérem értékét növeli, hogy a kaposvári fiú mindössze bemutató mérkőzéseket vívott korábban, így élete első hivatalos mérkőzéseit vívta ezen az országos bajnokságon. Ezzel Lévai Tibor egyesülete is elkönyvelhetett egy ezüstérmet, ami a klub idei legnagyobb sikere.

A Lelle Fittness és Küzdősport Egyesület három fővel vágott neki az országos bajnokságnak, és Kovács Roland személyében bronzérmet ért el egy versenyzőjük. A fiatal egyesület munkáját dicséri a kiváló teljesítmény. Székely Csaba a 16 között, Szívós Gáspár a nyolc között búcsúzott. Összességében kijelenthető, hogy Somogy megye minden idők legeredményesebb serdülő eredményeit érte el az ökölvívó országos bajnokságon, Vajmi Csaba egyesülete, a Ring SC Kaposvár pedig bizonyította, hogy nem véletlenül tartják számon őket utánpótlásvonalon a legjobb klubok között Magyarországon.

Eredmények:

38,5 kg
Nyolcaddöntő
Siroki János (Hódmezőv.) – Székely Csaba (B.lelle) e.p.
43 kg

Elődöntő
Valkó László (Ring SC Juta) – Dinók Dániel (KSI) e.p.

Döntő
Ódor Robin (Hranek Budapest) – Valkó László (Ring SC Juta) e.p.
44,5 kg

Negyeddönő
Nagy Patrik (Ring SC Kap.) – Horváth Pál (Mezőkövesd) f.a.
Horváth László (Hajdúsámson) – Horváth Ernő (Ring SC Kap.) p.gy.

Elődöntő
Nagy Patrik (Ring SC Kap.) – Ramocsa László (Hódmezőv.) e.p.

Döntő
Nagy Patrik (Ring SC Kap.) – Csonka Zsolt (Debrecen) e.p.
46 kg

Negyeddöntő
Váradi Kornél (Ring SC Kap.) – Gungl Bálint (Paks) e.p.

Elődöntő
Váradi Kornél (Ring SC Kap.) – Szabó Ádám (Eger) e.p.

Döntő
Váradi Kornél (Ring SC Kap.) – Égerházi Zoltán (Hajdúhadház) e.p.

48 kg

Negyeddöntő
Horváth Fórián (Ring SC Kap.) – Hajdú Zsolt (Vasas) e.p.

Elődöntő
Horváth Flórián (Ring SC Kap.) – Farkas Szilárd (Kecskemét) e.p.

Döntő
Horváth Flórián (Ring SC Kap.) – Papp Ádám (Kiskunf.) e.p.
50 kg

Nyolcaddöntő
Szívós Gáspár (B.lelle) – Csonka Norbert (GSB) e.p.
Tóth Richárd (Ring SC Kap.) – Kiss Dávid (Hódmezőv.) e.p.
Kovács Roland (B.lelle) – Jarkó Ferenc (Hajdúsámson) f.a.

Negyeddöntő
Vaszi Roland (Szolnok) – Szívós Gáspár (B.lelle) e.p.
Tóth Richárd (Ring SC Kap.) – Horváth Renátó (Vasas) e.p.
Kovács Roland (B.lelle) – Zubek Bence (Kecskemét) f.a.

Elődöntő
Tóth Richárd (Ring SC Kap.) – Kovács Roland (B.lelle) e.p.

Döntő
Tóth Richárd (Ring SC Kap.) – Horváth Tamás (Nyíregyháza) p.gy.
52 kg

Nyolcaddöntő
Zombai Alexander (Ring SC Kap.) – Horváth Dániel (TSC) f.a.

Negyeddöntő
Shering Ádám (TAS) – Zombai Alexander (Ring SC Kap.) e.p.
59 kg

Negyeddöntő
Kőrösi Péter (EDI Budapest) – Nyári Gábor (Ring SC Kap.) k.o.
65 kg

Elődöntő
Herczeg Zsolt (Szolnok) – Németh Zsolt (Ring SC Kap.) e.p.

Címkék: Ring SC Kaposvár, győztes, ökölvívás, harc, döntő, utánpótlás, sport