A Kaposvári Sportiskola tehetségei megint csak kiemelkedő eredményekkel zárták a viadalt! A hölgyek 60 kg-os súlycsoportjában lépett életében először birkózóversenyen szőnyegre Kuncz Laura, aki három küzdelmes mérkőzés után bronzéremmel debütált. Az 56 kg-ban birkózó Bubori Dorina Laurához hasonlóan három mérkőzés után szerezte meg csapatunk második bronzérmét.

A 46 kg-os Tóth Patrícia a tőle megszokott határozottsággal az idei diákolimpiai bajnoki cím mellé most begyűjtötte a magyar bajnoki címet is. Küzdeni tudását dicséri, hogy a döntő mérkőzés harmadik menetében - vesztes állásból – nagy hajrával szerezte meg a győzelemhez szükséges pontokat!

Magyar bajnok lett a 78 kg-ban birkózó Banicz Vivien is, aki két diákolimpiai bronzérem után szerzett most aranyérmet, miután a döntőben tussal legyőzte szigetvári ellenfelét. Győzelmének értékét növeli, hogy ellenfele idén a kadet és junior EB résztvevő volt, utóbbin 5. helyen zárt!

A lányok - Laura kivételével - korengedménnyel indulhattak ezen a versenyen, korosztályukban - októberben rendezik a magyar bajnokságot.

A fiúk között az EB ezüstérmes Kovács Bence ezúttal – két kategóriával feljebb, mint az   EB-n! - az 54 kg-os súlycsoportban birkózott, és az első mérkőzésen elszenvedett vereséget követően a vigaszágon megszerzett győzelmeknek köszönhetően a harmadik helyen végzett.

Ebben a súlycsoportban remekül helytállva, Farkas András és Farkas Balázs is helyezetlenül végzett. A 100 kg-os súlycsoportban birkózó Halasi Dániel sima győzelemmel került a döntőbe, ahol szigetvári ellenfelétől két menetben pontozásos vereséget szenvedett és a második helyen végzett.

Dani pár hete még gipszes lábbal, könnyített munkát végezhetett csak, ezért a felkészültsége nem volt tökéletes. Küzdeni tudása viszont változatlan, ami segítette a kiemelkedő eredmény elérésében!

Eredmények:

női 46 kg I. helyezett: Tóth Patrícia

56 kg III. helyezett: Bubori Dorina

60 kg III. helyezett: Kuncz Laura

78 kg I. helyezett: Banicz Vivien

fiúk 54 kg III. helyezett: Kovács Bence
100 kg II. helyezett: Halasi Dániel

Címkék: Birkózás, sport