Talán nem véletlenül, hiszen a somogyi alakulat a múlt héten általános meglepetésre 2-1-re nyert a Ferencváros otthonában. A csapatra a nyolcadik játéknapon sem várt könnyű kilencven perc, hiszen a bajnok tette tiszteletét az egykori Bányász-stadionban. Ehhez képest már az első félidőben eldőlt a mérkőzés sorsa – a Siófok javára…

A hazaiak nem ijedtek meg Európa Liga-szereplő ellenfelüktől, ehelyett már a 11. percben vezetést szereztek. Jobb oldali szöglet után Tusori 7 méterről fejelt a kapu jobb oldalába. 1–0. A vendégek nyolc perccel később újabb gólt kaptak: a 19. percben Lukács Tihamér kiugratta Sowunmit, aki két védő szorításában 14 méterről, a jobb oldali kapufa segítségével talált a hálóba. 2–0.

Lendületben maradt a somogyi együttes, és előbb Sowunmi fejelt a kapufára, majd Lukács szabadrúgását védte nagy bravúrral a Loki litván hálóőre. A szögletből aztán Sowunmi 6 méterről a kapu bal felső sarkába bólintott. Alig harminc perc, és máris 3-0…

A félidő hajrája is a hazaiaké volt: a 43. percben előbb Lukács szögletét kiütötte Malinauskas a gólvonalról, majd Tusori fejesét rúgta ki Bódi a gólvonal mögül. Egy percre rá Lukács Tusorihoz passzolt, aki lefordult Bódiról, és 10 méterről a kapu bal alsó sarkába lőtt 4–0.

A második félidőben a hazaiak inkább a játék lassítására törekedtek, így inkább a küzdelem jellemezte a mérkőzést. A DVSC az ex-kaposvári Szakály Péter büntetőjével szépített, de ezen a délutánon nem futotta többre az erejéből. A forduló meglepetését okozva a Siófok 4–1-re legyőzte a bajnokot, s 10 pontjával a 10. helyre jött fel a tabellán.

Soproni Liga, 8. forduló:

BFC Siófok - DVSC-TEVA 4-1 (4-0)

Siófok, 1000 néző. V.: Iványi

BFC Siófok: Molnár P. - Mogyorósi, Fehér Zs., Graszl K., Novák - Honma, Tusori, Kecskés (Ludánszki, 70.), Lukács T. (Piller, 75.) - Sowunmi (Délczeg 87.), Ivancsics.

DVSC: Malinauskas - Varga J., Komlósi, Máté P., Laczkó - Bódi, Ramos, Czvitkovics (Dombi, 67.), Szakály P. - Kabát (Szilágyi P., 46.), Coulibaly (Yannick, 46.)

Gólszerzők: Tusori (11., 44.),  Sowunmi (19., 28.), illetve Szakály P. (51., 11-esből)

Sárga lap: Lukács T. (56.), Sowunmi (63.), Fehér Zs. (65.), Honma (66.), illetve Varga J. (38.), Laczkó (42.), Ramos (86.)

Címkék: futball, Debrecen, Siófok, sport