torna


A magyar tornasport múltja eredményekben gazdag. A régi nagyok közül Magyar Zoltán kétszer nyert olimpiát, 1980-ban pedig a csapatunk is dobogóra állhatott. A férfi összetettben bronzérmes lett a társaság. Vámos István olimpiai bronzérmes elmondta: akkoriban volt egy Fradinak, egy Dózsának szurkolótábora, most nincs. Próbálkozunk, de most egyszerűen nincs sport.

A régiek még ma is remek formában vannak, mindez hamar kiderült a kaposvári old boy gálán. Az volt az ötletünk, hogy olyan helyre vigyünk el tornát, ahol kevésbé jellemző,. Tudom, hogy van Kaposváron középiskolás torna, és azért hoztuk el az öregeket, hogy megmutassák, mit tudnak. Itt van 78 éves ember, akinek nem könnyű helytállnia, mert ehhez rendszeres edzés kell - mondta el Keszthelyi Rudolf főszervező.

A Klebelsberg kollégiumban kiderült, hogy a torna tulajdonképpen kortalan sportág. Rehák Pétr szerint nem szabad abbahagyni, örömmel kell csinálni, és akkor megy ez. Szép lassan fogynak a gyakorlatok, de még előre lehet jutni, csak csinálni kell. Az érzés és mozdulat megvan, de fizikailag nehéz kísérni. Annál nagyobb öröm, ha sikerül - tette hozzá.

A sportág nagy problémája, hogy a jelen már nem annyira fényes, mint a múlt. Keszthelyi Rudolf főszervező elmondta: Berki Krisztiánon kívül nagyon neves tornászunk nincs. Ez a sportág az elmúlt eredményekhez képest is sokkal több támogatást érdemelne, mint amit kap - véli Keszthelyi Rudolf. Ez a társaság minden évben találkozik egymással, és egy jó hangulatú gálán népszerűsíti a sportágat.

Van egy mag, és örömmel üdvözöljük egymást minden évben. Ezt kívánom a kaposváriaknak is, tessék ezt felépíteni és folytatni - véli Rehák Péter. Természetesen nem vette mindenki véresen komolyan a versenyt: a tini nindzsa teknőcök például inkább a látvány-elemeket részesítették előnyben. A kaposvári gála résztvevői megmutatták, hogy még ma is jók a szeren.

Címkék: tornasport, Rehák Péter, érmes, bajnok