A somogyi egyesületek közül a Nehézatlétikai SE, a Lellei klub és a Ring SC Juta is képviselheti magát egy-egy versenyzővel, a legnagyobb eséllyel azonban a Ring SC Kaposvár száll harcba az érmes helyekért. Vajmi Csaba tanítványai közül többen is dobogós reményekkel vágnak neki a hazai rendezésű országos bajnokságnak.

Legalább ilyen elszántság kell ahhoz, hogy idén is magyar bajnoki címek, dobogós helyezések öregbítsék tovább Kaposvár kölvívásának hírnevét. A Ring SC Kaposvár több utánpótláskorú magyar bajnokkal rendelkezik, de Vajmi Csaba vezetőedző mindig új célokat tűz ki. Most éppen kifele megy egy sikeres generáció, így már folyik a toborzás a kisebb korosztályokban. Mivel 2010-ben Kaposvár ad otthont a serdülő magyar bajnokságnak, fokozottan figyel a közönség a megyeszékhely tehetségeire. A Ring SC Kaposvár versenyzői a végső sikerért küzdenek.

- Szeretném megnyerni, tavaly nem sikerült, de azóta fejlődtem sokat, idén megnyertem a Bornemissza-versenyt, ami rangos viadal, ez nagy önbizalmat adott nekem, ezért csak az lehet a célom, hogy megnyerjem a magyar bajnokságot - mondta Németh Zsolt.

Az év legnagyobb serdülő seregszemléjén minden súlycsoportban erős mezőny várható, a kaposváriak kellő önbizalommal várhatják az összecsapásokat.

- Hát jól sikerült a felkészülés, az utánpótlás olimpián és a Bornemisszán is nagyon jól szerepeltünk, most hazai környezetben kell bizonyítani, mivel idén eddig mi lettünk utánpótlásban a legjobb capat ithon, nekem is sikerült többször bajnoknak lenni, a magyar bajnokságon is ugyanezt szeretném elérni - mondta Horváth Flórián.

A kaposváriakon kívül a kecskeméti, debreceni, paksi fiúkkal is számolni kell, és a fővárosi KSI-t, valamint a Vasas-Süllőst sem kell bemutatni, ahol szintén komoly szakmai munka folyik.

Emellett egy-egy esélyessel érkezhetnek a kisebb klubok is, így a dombóvári, pécsi, kőszegi riválisokat sem kell leírni. A Ring SC  fiataljai bíznak benne, hogy a hazai környezet nem nyomasztólag, hanem katalizátorként fog hatni rájuk. A városi sportcsarnokban jövő csütörtöktől zajló tornára minél több hazai szurkolót várnak a fiúk.  

Címkék: Németh Zsolt, Horváth Flórián, ökölvívás, box, Kaposvár, sport