Alaposan átalakult és egyúttal tovább fiatalodott a nyáron a Kaposvári KK játékoskerete. A múlt héten megérkezett két külföldi kosárlabdázó, az irányító Josh Wilson, valamint a center Kurt Cunningham is, így teljesnek mondható kerettel várta az együttes az első hivatalos előkészületi mérkőzést.

A négyszeres bosnyák bajnok Bosna Sarajevo elleni találkozó izgalmasnak ígérkezett, és a játékra kiéhezett szurkolók is nagy érdeklődéssel várták, hogy teljesít majd a KKK.

A keményen védekező bosnyákok ellen minden helyzetért meg kell küzdeniük a somogyiaknak. A végig szoros találkozón ez fegyelmezett játékkal sikerült is, ráadásul jól teljesített a két amerikai. A sokat cserélő vendégek és a szünetig 37–36-ra zárkóztak. A folytatásban aztán egyre jobban fáradtak a somogyiak, de ezt lelkes játékkal ellensúlyozták, és végül izgalmas hajrát követően bravúros győzelmet arattak.

A győztes együttest vastaps köszöntötte a lefújás után.

Kaposvári KK–Bosna Sarajevo KK (bosnyák), 73–67 (15–15, 22–21, 18–19, 18–12)
Kaposvár, Városi Sportcsarnok, 300 néző. Vezette: Farkas, Söjtöry, Nagy L.
Kaposvári KK: Wilson (14/6), Kutasi (2), Medve (23/9), Kováts R. (7/3), Cunningham (22). Csere: Kovács S. (2), Bíró (-), Márkus (3), Fonai (-). Vezetőedző: Fekete Ádám. Edző: Filipovics Gordan.
Bosna Sarajevo: Pasalics (11), Camdzics (8), Demics (3/3), Buza (10/3), Zimics (4). Csere: Radics (12), Hodzics (6), Drnamicsanin (4), Klinac (2), Damjanovics (7). Vezetőedző: Dejan Parezanin.
Kipontozódott: Radics (39. p.).

Rövid összefoglaló és interjúk.

Címkék: Kaposvári KK, kosárlabda, sport