kapostv kupa

A torna egyben pályaavató is volt, a modern műfüves játéktéren végül a Konrád Focisuli nyerte el a fődíjat.

Vannak a szavak és vannak a tettek. A Gyakorló Iskolában az elmúlt időszakban jobban kedvelik az utóbbit. A sportoktatást minőségi szinten felvállaló intézmény uszodája, konditerme, tornacsarnoka mellé műfüves labdarúgó pályát állított, és nem titok, a jövőben az atlétikának és a kosárlabdának is jobb lehetőségei lesznek.

- Mindenképpen együttműködési megállapodást szeretnénk a Bene Ferenc Akadémiával, ki szeretnénk szélesíteni a sportoktatás lehetőségeit, kiemelten az úszást, vízilabdát, labdarúgást, kosárlabdát és az atlétikát részesítjük előnyben, és keressük a kapcsolatot ezzel összefüggésben az aktuális sportszervezetekkel - mondta Molnár Anna, a Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium igazgatója.

Pénteken délelőtt hat csapat versengett az Intersport-Kapos Televízió Kupájáért a pályaavató tornán, négy óvoda és az iskola két elsős osztályának palántái. Az arcokon látszott, minden percét élvezik a mozgásnak, így látta a játékvezetőként debütáló edző is.

- Hát igen, ők még önfeledten élvezik ezt a játékot, őszintén, akarattal, valóban sokkal nagyobb korosztályokkal dolgozom, de öröm volt a legkisebbeket is nézni és a mérkőzéseiket végigvezetni - mondta Richter Sándor főszervező.

A tornán végül a Konrád Focisuli nyerte, mögötte a Gyakorló Iskola végzett, harmadikként a Béke utcai óvoda zárt, őket követte a Gyakorló óvoda, a Petőfi utcai óvoda és a Jutai úti intézmény. A győztes csapat és a gólkirály volt a legboldogabb.

- Csatár vagyok, jól ment a játék, az egész csapat érdeme, jó volt a kapusunk is, jók a csatárok, a védők - mondta Gombos Dániel.

Az iskola vezetése bízik abban, hogy a beruházás eléri a célját, még többen mozognak majd az iskolában, a hasznosítását pedig bérbeadással is próbálják fokozni. A mai nap az ünnepé volt.

- Ez igazi örömfoci volt, a gyerekeknek is, és nekünk is, jó volt látni a sok lelkes arcot, intézményvezetőként fontosnak tartom a sportot, különösen a csapatsportokat, mert ez is együttgondolkodásra, együtt cselekvésre nevel bennünket - tette hozzá Molnár Anna.

Aki lemarad a tornáról, ne búslakodjon, mert októberben hasonló rendezvényt szervez az iskola ugyanennek a korosztálynak.

Címkék: Kapos TV, kupa, labdarúgás, sport