Az indulás nem lesz könnyű: a felkészülés nem a tervek szerint alakult. Az új vezetőedző, Imre Vilmos abban bízik, hogy a lányok bravúr-győzelmeket is aratnak majd hazai környezetben.

A jó hangulatú évadnyitó sajtótájékoztatón kiderült: a női válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Imre Vilmos újabb szép feladatot kapott. A szakember augusztusban állt munkába a somogyi élvonalbeli együttes vezetőedzőjeként, pénteken pedig már bajnoki mérkőzést vív csapatával Dunaújvárosban.

„Próbálunk minden időt kihasználni, de el vagyunk maradva – adott helyzetképet a felkészülésről Imre Vilmos, aki saját bevallása szerint kilenchetes felkészülést tart ideálisnak, ehhez képest csak egy hónapja dolgozik a lányokkal Somogyban.

- Úgy próbálom irányítani a lányokat, hogy kétszer két edzés tartunk, aztán egy kis regenerálódás, majd újabb két edzéssel vágunk bele a munkába. Ez fárasztó, és a legutóbbi edzőmeccs második félidejében ki is jött a lányokon a fáradtság rendesen.

A bajnokságban a kötelező győzelmek mellett egy-két bravúros eredményt várok. Bízom benne, hogy elkerüljük az alsóházat mindenképpen, és a középmezőnyben szeretnénk majd megvívni a rájátszást. Ehhez kellenek a kötelező győzelmek, és szeretnék itthon egy-két olyan csapatot legyőzni, aki Európa-kupa résztvevő, például a Vácot, a Békéscsabát, a Fradit.

A rajt előtti összejövetelen elhangzott: a lányok kemény edzésekkel és előkészületi mérkőzésekkel hangoltak a bajnokságra az új edző irányításával.

„Imre Vilmos kedves ember, de borzasztóan kemény, hajt minket, kevés az üresjárat az edzéseken, gyakorlatokat végeztet velünk, több dologra is oda kell figyelnünk. Fejleszti a figyelmünket, nem csak az erőnlétünket” - mondta a siófokiak egyik alapembere, Kiss Olivia.

A Balaton-parti együttes négy játékost igazolt. A fiatal trió, Hosszú Boglárka, Szalai Babett és Hanczvikkel Zsanett mellett a Norvégiából érkezett Bognár Adrienn jelenthet erősítést, aki irányítóként lehet majd a csapat erőssége.

„Nagyon hajtós társaság, és olyan emberek játszanak itt, akikkel könnyű kijönni. Sokat segítettek, kijövök mindenkivel, jól érezem magam” - mondata  játékos.

A klub irányítói sem tétlenkedtek a nyáron: felújították az öltözőket és a terem világításával kapcsolatos problémákat is megoldották. Az egyesület készen áll az új szezonra.

„Körülbelül 100 millió forint a költségvetésünk, elmaradásunk nincs. Sokat segíthet a sportágnak a kormány által megszavazott új támogatási rendszer, hiszen a kézilabda bekerült a társasági adóból támogatható öt sportágba. Remélem, ezt jóváhagyják, és hatályba is lép a rendelet” - árulta el fodor János klubtulajdonos, aki hozzátette: ha minden jól alakul, a jövőben már merészebb álmokat is szövögethetnek majd Siófokon.

Címkék: Imre Vilmos, kézilabda, Siófok, sport