mb3

A programsorozatot a Balaton Fejlesztési Tanács 2004-ben, kilenc Balaton-parti település részvételével indította útjára. Szántód csatlakozásával 2009-ben már 34 balatoni település 40 strandja várta a mozogni vágyókat, és az idén sem változott a helyzet. Hat település ezúttal is két-két stranddal szerepelt a programban. A mozogni vágyókat június közepétől augusztus közepéig, szombat délutánonként várták a helyszíneken.

A programsorozat az elmúlt két évhez hasonlóan a vonyarcvashegyi Lidó strandon ért véget. Az ünnepélyes megnyitót megtisztelte jelenlétével a Nemzeti Erőforrás Minisztérium főosztályvezető-helyettese, dr. Füzi Ákos és a Balaton Fejlesztési Tanács leköszönő elnöke, dr. Suchman Tamás is.

mb1

A sporttalálkozón a programban résztvevő strandok nagy része egy-egy kispályás foci, strandröplabda és streetball csapattal képviseltette magát. A strandröplabda-tornára 23 páros nevezett, a strandfoci-kupán 16 együttes lépett pályára, streetballban pedig kilenc csapat mérte össze egymással a tudását. A labdarúgóknál az ábrahámhegyiek megvédték tavalyi elsőségüket; a kosárlabda első helye Siófokra, a strandröplabda-arany pedig Fonyódra került.

Nagy sikert aratott a petanque és a nyílt szkander viadal is, a díjátadó előtt pedig a budapesti Biofit Johnny Fitness Sportklub válogatott fitness-sportolói tartottak bemutatót.

mb2

Csakúgy, mint tavaly, a Velencei-tó és a Tisza-tó is csatlakozott a népszerű nyári szabadidős programsorozathoz, így nem csak az ország nyugati, hanem a keleti felében is sikerült megmozgatni a strandolókat minden hétvégén. Bartsch János programigazgató zárszavában elmondta: a rendezvénysorozat folytatódik, így jövőre is megmozdul(hat) a Balaton.

Az eredmények:

VII. Mozdulj Balaton Sporttalálkozó, Vonyarcvashegy

Streetball (9 csapat részvételével): 1. Siófok, 2. Gyenesdiás, 3. Keszthely, városi strand.

Strandfoci (16): 1. Ábrahámhegy, 2. Balatonudvari, 3. Keszthely, sárosi strand.

Strandröplabda (23): 1. Fonyód, sándortelepi strand, 2. Siófok, 3. Balatonfenyves.

Az összesített végeredmény: 1. Siófok, 2. Keszthely, városi strand, 3. Gyenesdiás.

Címkék: véget ér, Mozdulj Balaton, strand, sport