A somogyi fiatalok már több hete megkezdték a felkészülést, idén ugyanis korábban, már a hónap végén elkezdődik számukra a bajnokság.

A gyerek, a serdülő és az ifjúsági csapatok is munkába álltak, két hete kezdték meg az alapozást. Augusztus 28-án már rajtol is a pontvadászat, így a nyári pihenő után hamar formába kell lendülni. Tavaly nagy terhelést kaptak a fiatalok, a felnőtt csapatot is nagyrészt ők alkották.

- Az utánpótlásra rányomta a bélyegét a meccsekre, arról nem is beszélve, hogy nem volt uszodánk az elején, amikor felkerülhettünk volna a felsőházba, pont ilyen kétes meccseken kikaptunk, a külső körülmények sem olyanok voltak, amilyennek kellett volna lenni - mondta Id. Berta József edző.

De most jó körülmények között készülhetnek a pólósok. A baj most az, hogy két gólgyárosuk is eligazolt. Juhász-Szelei Norbert és az ifi válogatott Ifj. Berta József a fővárosba költözött, a BVSC színeiben játszanak, de a KVK felnőtt együttese továbbra is számíthat rájuk. A gyerek csapat több fronton is bizonyíthat, a legkisebbek a dunántúli bajnokságban is érdekeltek lesznek.

- Mindenképp olyan edző vagyok, aki a munkában hisz. A gyerekekre ráfér ez, az alapokat le kell tenni, azt látom bennük, hogy komoylan csinálják, ha elszántak és van akaratuk, akkor sok mindent elérhetnek ők még - mondta Horváth Dániel edző.

A tréningek valóban kemények, a gyerekek rendesen elfáradnak.

- Kicsit fárasztó, sokat edzünk, futunk, van szárazföldi, fárasztó kicsit, én járok mindegyikre, fárasztó, pihenés után - mondta Dobos Dávid.

A fiatalok idén szeretnének az élmezőnyben végezni és jó lenne, ha a sérülések is elkerülnék őket, mert tavaly volt benne részük bőven, mondják.

Címkék: Berta József, vizilabda, KVK, sport