Horváth Károly szakmai igazgató bizakodó, és azt mondja: ha a szerencse végre a fiúk mellé áll, összejöhet a titkon remélt győzelem is.

Június közepén még ünnepeltek Siófokon, napjainkban viszont már nehezebb feladatokat kell megoldania a Balaton-parti futballcsapatnak. A fiúk kellemes meglepetésre jutottak vissza az élvonalba, és szeretnének megkapaszkodni az elit mezőnyben.

- Menet közben alakult úgy, hogy újra NB I-esek lehetünk. És szeretnénk élni ezzel a lehetőséggel, hogy újra itt vagyunk - mondta László András siófoki csapatkapitány.

A szakmai stáb és a játékos-keret tagjai is jól tudják: az NB I és az NB II között nagy a különbség.

- Az én szempontomból ismerős a közeg, éveken át dolgoztam vezetőként itt, ismerem a körülményeket. A csapatomnak át kell állni az NB I ritmusára. Abban különbözik, hogy jobb egyéni képességű játékosok vannak és gyorsabb a játék - Horváth Károly szakmai igazgató.

A fiúk az új évad első mérkőzésein sem játszottak alárendelt szerepet, de egyelőre kifelé pattan a labda a kapufáról és nem befelé. A reális kép kialakításához legalább 5-6 meccset le kell játszani. A közönség viszont újra a csapat mellé állt.

- Teljes mértékben magunk mögött érezzük a város gondoskodását, és Siófokon újra társadalmi esemény lett a labdarúgás. Reméljük, ez hosszú időn keresztül fent áll majd - tette hozzá Horváth.

A kék-sárgák most a megyei rangadóra készülnek, és nagyon bizakodnak. A szakvezetés célja, hogy levegye a plusz terhet a labdarúgókról, így Horváth Károly csak annyit mondott: ez a meccs is csak egy lesz a sok közül. Még akkor is, ha a két somogyi együttes szurkolótábora ezt másképpen gondolja...

Címkék: futball, Siófok, sport