ironman

Háromezer nyolcszáz méter úszást és 180 kilométer kerékpározást követően mentek ki a futópályára a nagyatádi hosszú távú triatlon országos bajnokság résztvevői. Azt mondják a szakemberek, itt kezdődik csak az igazi verseny, de ezen a forró napon kiderült: akik nyerő pozícióba kerültek, már nem adták át az elsőséget senkinek.

A dél-somogyi kisváros utcáit több száz sportoló vette birtokba ezen a napon, és minden érdeklődő azért szorított, hogy jól sikerüljön a jubileumi, immár huszadik verseny.

- Nagyon átjön az, hogy ez egy jubileum, itt van, mindenki, aki számít, a korábbi bajnokok is. Fantasztikus a hangulat, ezer versenyző, ötezer néző, turisztikai attrakció. Mi kell még egy főrendezőnek? Talán egy kis jó idő esti - mondta dr. Herr Gyula főrendező.

Az idei Ironman-en tehát sokan részt vettek; olyanok is, akik korábban maguk is itt versenyeztek, vagy sokat tettek azért, hogy ez a sportesemény a legnagyobbak közé emelkedjen. Az indulók arra is odafigyeltek, hogy ne boruljon fel az egyensúlyuk, szűk nyolc és fél órával a start után aztán már a győztest köszönthettük a célban.

- Az úszás egy túlélés volt a ködben, a kerékpározás jól ment, a futás egyenletes volt, és sajnálom, hogy a pályacsúcsról másfél perccel lecsúsztam, de most ennyi ment - mondta a győri Major József.
Major József nyolcadszor indult Nagyatádon, és hatodszor nyert. Major József mögött Vatai Miklós szerezte meg a második, Flander Márton pedig a harmadik helyezést. A kaposvári Bozsó Zoltán a negyedik helyen ért célba, a nagyatádi Janota Zoltán a 11. helyen zárt. A főszervező abban bízik, hogy még legalább újabb húsz évig megrendezheti ezt az erőpróbát.

- Egy hónapig nem akarok a verseny után triatlonról beszélni. De ez a verseny eggyé nőtt Nagyatád nevével, nem lehet elvinni, és várják a folytatást. Ha ehhez kapunk segítséget, örömmel vállalom, hogy ezt a csapatot tovább vezetem. Csapatom van, csupa nagybetűvel- tette hozzá Herr Gyula.

A hölgyek között a budaörsi színekben szereplő Halász Annamari magabiztosan győzött a nagyatádiak kedvence, Gáspár Réka előtt. Halász svájci állampolgár, így a magyar bajnoki címet Gáspár Réka ünnepelhette, ami sporttörténeti siker az egyesület életében. A kaposvári Lábodi Laura a negyedik helyen végzett.

Címkék: Herr Gyula, Halász Annamari, Major József, ironman, triatlon, Nagyatád, sport