A labdarúgó NB I hétvégéi fordulójában a Szombathelyi Haladás érkezik Sisa Tiborékhoz, és a fiúk nagyon szeretnék megszerezni első hazai győzelmüket. A vendégeknél edzőváltás történt a felkészülés vége felé, ám ez nem könnyíti meg a kaposváriak helyzetét.

A Haladást újra Csertői Aurél irányítja, miután Róth Antal az utánpótlás válogatotthoz távozott. A szombathelyiek az első fordulót kihagyták, mivel a Szolnok helyett a Werder Bremennel vívtak inkább edzőmeccset. A kaposváriak trénere szerint kemény meccs várható.

- Csertői Aurél és csapatai ellen már játszottam pár mérkőzést, nagyon agresszív csapata van, tudom, mire számíthatok vele kapcsolatban, hetedikek voltak tavaly, jó csapat, okos játékospolitikával az összes tehetséges utánpótláskorú játékost le tudták igazolni, és egyre jobb lesz így a csapatuk - vázolta Sisa Tibor vezetőedző, Kaposvári Rákóczi FC.

A kaposváriak tudják, hogy oda kell tenni magukat, ráadásul az Újpest elleni hazai vereség után mindenképpen kellene a győzelem.

- Fel kell venni a harcot, így van most is, erős csapat a Haladás, az edzőnk fel is hívta a figyelmet arra, hogy lesz bőven adok-kapok - fogalmazott Zsolnai Róbert. - Mi mindenképpen győzni szeretnénk, nem hiszem, hogy sok gól lesz, de ne legyen igazam, a nézők miatt remélem, hogy sok gól lesz.

A szombathelyiekkel az elmúlt években mindig nagyon harcos, szoros mérkőzést sikerült játszani, Csertői Aurél, a vendégek mestere szerint most sem lesz másképpen.

- Láttam a Kaposvárt, nagyon agresszívan futballozik, a fiatalok is jól játszanak, otthon meg különösen nehéz őket megverni, én bízom abban, hogy vissza tudjuk verni a rohamokat és eredményesek tudunk lenni - közölte Csertői Aurél a Haladás vezetőedzője.

Sisa Tibor úgy érzi, egy-egy villanás dönthet, és ezt akár egy hátvéd is megoldhatja.

- Hát nagyon bízom benne, hogy megtörténik az a villanás, amit várunk, a taktika fontos dolog, de nem sértődök meg, ha a jobbhátvéd kicselez mindenkit, és rúg egy gólt, örülni fogunk neki, nincsenek megkötve a kezek, de fegyelmezettnek kell lenni, és ezen felül pluszokat kell adni - tette hozzá Sisa.

Sérültek mindkét oldalon akadnak, eltiltott nincs a kaposvári csapatban. A szombaton 19 órakor kezdődő mérkőzésről online közvetítésben számol be Somogy videós hírportálja, a Kapos.hu.

Címkék: Rákóczi FC, labdarúgás, kék hírek, sport