kvkhely

A szakembernek komoly tervei vannak, reméli, a fiatalok is partnerek lesznek a célok elérésében.

Még a partról vezényel Bereczki Miklós, ám nemsokára ő is tanítványai közé ugrik, ugyanis a Domino Honvéddal korábban négy magyar bajnoki címig, Magyar Kupa elsőségig és Bajnokok Ligája győzelemig jutó pólós játékos-edzőként dolgozik Kaposváron. A szakember nem kíméli új csapatát.

- Reggelente futással kezdünk, utána délelőtt csak úszás van, utána ebéd, csendes pihenő és délután újra szárazföldi torna, erősítő jelleggel, utána megyünk vízbe és délután már előkerülnek a labdák is - mondta Bereczki Miklós vezetőedző.

És még csak a felkészülés elején tartanak a fiatalok.

- Ez a legnehezebb része, az eleje. Nyári szünet volt és mindenki pihent, nem nagyon foglalkoztunk a vízilabdával, meg az edzésekkel, most 3 hete kezdtük a felkészülést, komolyabban csak 2 hete készülünk, ez nehéz periódus mindenki szenved edzésen, de két hét és sokkal könnyebb lesz - mondta Horváth Dániel.

A csapat már formálódik, az új edzővel új játékosok is érkeztek a KVK-hoz, de még nem végleges a keret.

- Számomra nagy ösztönzés volt Bereczki Miklós, mert nevelőedzőm volt, nála értem el nagyon sok sikert, nála fejlődtem sokat, kialakult egy olyan kapcsolat közöttünk, ami biztosította számomra, hogy itt lesz valami Kaposváron is, miatta döntöttem, hogy jövök - Bognár Márton.
Az OB I B csoportos együttest tavaly főként utánpótlás korú játékosok alkották. Most is sok a fiatal, de a célok komolyak. Bár a vezetőedző szerint kevesen vannak.

- Először is megpróbálunk összerakni egy felnőtt csapatot, bár létszám gondjaink vannak, most még egy kezdő hetest is nehéz lenne összeállítani olyan kevesen vagyunk, remélem, hogy még sikerül idecsábítani egy-két embert és meglesz legalább 10-12 játékos, akikkel lehet már célokat tervezgetni - tette hozzá Bereczki.

A bajnokság szeptember 18-án rajtol, a KVK a tavalyi 13. helynél mindenképp szeretne majd előrébb végezni.

Címkék: Bajnokok ligája, Bereczki Miklós, KVK, vizilabda, sport