gokart

Gokart volt a születésnapi ajándék, amivel tavaly lepték meg Ricsit a szülei. Egy kaposvári parkolóban gyakorol hetente többször Pál Richárd. Még csak hét éves, de bámulatos ügyességgel forgatja a kormányt. Pedig az egész csak játéknak indult, de komolyabbra fordult: Ricsi ettől az évtől már korosztályos versenyeken is megméreti magát. A vagány fiú édesapja a rali sprint 3. kategória magyar bajnok navigátora, nem csoda, hogy Ricsit is megcsapta a benzingőz.

Ricsi az edzésen 70 km/h-val megy, de versenyeken jobban tapossa a pedált. Azt mondja, egy dolog van, amire nagyon kell figyelni. Ricsinek eddig egy borulása volt, egyáltalán nem fél a sebességtől. Ahogy a szervízmunkától sem riad vissza: édesapja versenyein is rendre sürgölődik. Pál Kornél az édesapa mindent megtesz fia sportkarrierjéért.

A szakemberek szerint a gokartozás ideális út az autóversenyzés felé, számos Formula 1-es versenyző, például Hamilton, vagy Button pályafutása is gokartozással indult. A kaposvári Gyakorló iskola szeptembertől második osztályos kis tanulója leginkább a ralli cross szakág iránt érdeklődik, de addig még sok minden vár rá. Nemsokára egy egyhetes gyöngyösi edzőtáborba utazik, augusztus 20-án pedig egy győri kupán próbál szerencsét.

Címkék: Pál Richárd, száguld, gokart, sport