röpi válogatott

Az új vezetőedző, Kántor Sándor a Kapos Sportnak elmondta: anyagi okok miatt valószínűleg nem szerződtetnek külföldi játékosokat, így elképzelhető, hogy korábbi tervei ellenére látjuk még a pályán.

A bajnokcsapat tagjai az Oleg Gym edzőtermében kezdték meg a munkát. Ezen a héten napi egy edzés szerepel a programban, és a fiúk szeretnének szó szerint megerősödni a szezonkezdetre.

„Az egyik legkeményebb időszak az előttünk álló 4-6-8 hét, a maximumot kell nyújtanunk minden nap. Muszáj végig csinálni, mert itt alapozhatjuk meg a szezont” – mondta a csapat játékosa, Németh Ferenc, aki második idényére készül Somogyországban. Németh egyébként a felnőtt és az U23-as válogatottban is helyet kapott, így csak három plusz két hét pihenő jutott neki a nyáron, átmozgató edzésekkel.

A Diamant új vezetőedzője, Kántor Sándor közben elárulta: egyelőre nincs könnyű helyzetben.

„Végigcsinálom az alapozást, ahogy azt korábban elterveztük – mondta a klasszis sportember. – Sajnos úgy tűnik, nem lesz meg az az összeg, hogy játékosokat igazoljunk, én viszont már nem szeretnék a kezdőhatosban szerepet kapni. Vannak fiatal játékosok, akik megkaphatják az esélyt, őket kell felhozni, és jó lenne, ha a játékosok koncentrációs képessége nagyobb lenne, mint amilyen tavaly volt. Menet közben meglátjuk, mekkora szerep hárul majd rám a pályán.”

Egy új edző és egy új játékos. Egyelőre ennyi érkezőről tudtak beszámolni a Diamant háza táján. A bajnokcsapat szakmai munkáját a jövőben a klub egykori játékosa, a 24 éves Horváth Dániel is segíti, a pályán pedig a Kecskemétről szerződtetett Bagics Balázs bizonyíthat.

„Tudatosan készültem arra, hogy egyszer edző leszek, és az egyetem mellett elvégeztem az edzőit is. Nagy lehetőség, hogy egyből egy ilyen csapatnál kezdhetek el dolgozni. Sok játékossal együtt játszottam korábban, lényegében egy korosztályba tartozunk. Igyekszem jó kapcsolatot kialakítani velük. Nem a szigoron múlik, de ebben a szerepben mást várnak el tőlem, máshogy kell viselkednem, mint korábban” – mondta Horváth Dániel.

„Nem volt váratlan a kaposváriak ajánlata, mert tavaly is megkerestek, de úgy gondoltam, hogy most jött el az idő a váltásra. Megállapodtunk, és ide jöttem játszani. A maximumot várja mindenki, és én is remélem, hogy előrelépünk nemzetközi porondon, itthon pedig megnyerjük a bajnokságot és a kupát” – mondta az első edzés egyik izgalmas fallabda-mérkőzése után Bagics.

Az együttes a jövő héttől napi két edzéssel készül tovább. Szeptember közepén egy hazai rendezésű, egy héttel később pedig egy külföldi felkészülési torna következik a sorban. Kántorék az első tétmérkőzést október elsején, pénteken hat órakor játsszák az osztrák Posojilnica ellen, a Közép-európai Ligában.

 

Címkék: Kántor Sándor, edzés, röplabda, Diamant, sport