tabella

Az újonc siófokiak ugyanis a magyar élvonal egyik legerősebb együttesét, a Videotont látják vendégül. Mezey György együttese az elmúlt szezont a második helyen zárta a DVSC mögött, a nyári szünetben aztán alaposan bevásárolt. A fehérváriak szinte a bőség zavarával küzdenek, egyelőre mégsem lehetnek elégedettek. A Maribor elleni nemzetközi kupa-búcsú után nem maradt más hátra, mint a magyar élvonalra összpontosítani...

A siófokiak szerényen készülnek a pontvadászatra, és a fő céljuk nem lehet más, mint a bennmaradás kiharcolása.

„A csapat nagy várakozással tekint a nyitány elé: feljutó együttesként az idény első mérkőzésére készülünk, amelyen Magyarország egyik, ha nem a legjobb csapata látogat hozzánk – fogalmazott a Balaton-partiak vezetőedzője, ifjabb Mihalecz István. - A keretünk már egy hete összeállt, a lehetőségeinkhez képest Horváth Károly szakmai igazgató a legjobb játékosállományt hozta össze. Szeretnénk meglepni ellenfelünket, és meglátjuk, ez mire lesz elég.”

A somogyiak várhatóan a Molnár P. - Mogyorósi, Graszl, Tusori, László - Thiago, Kecskés, Kanta Sz., Kocsis - Sowunmi, Roni tizeneggyel veszik fel a harcot a vendégekkel.

A Videoton háza táján nem titkolják: az Európa Liga kudarca törést okozott a játékosokban és a klubon belül is, illetve a szurkolók és a csapat között is. Mindez azonban már a múlt, a volt kaposváriakkal (Szakály D., Gosztonyi, Alves, Nikolics, Vasiljevic) felálló piros-kékek immár arra összpontosítanak, hogy masszív csapattal megverjék a Siófokot.

A találkozó vasárnap 17 óra 30 perckor kezdődik a Bányász-stadionban, és a papírforma valóban nem a siófokiak sikerét ígéri. Akad olyan fogadóiroda, amely hatszoros pénzt fizet, ha mégis a somogyiak szerzik meg a győzelmet. Aki bátor, fogadjon az újoncra, hiszen a futballban már jó néhányszor borult a papírforma...

Címkék: Soproni liga, Videoton, NBI, Siófok, sport